Dat is weer een vlucht met jong en oud gelijk lossen. Maar ik heb het eerst over de oude duiven. Met 577 duiven gezet door 51 liefhebbers is toch een mooie concours bij elkaar gekomen. Om 7.15 uur was de lossing. Bij deze hoge temperaturen moet vroeg gelost worden zodat de duiven voor de grote hitte thuis zijn.

Om 8.45 39 wordt al de winnende duif geconstateerd. Hiervoor weer eens naar Vijlen bij familie Lindelauf. Eerst hartelijk gefeliciteerd. Deze uitslag is met 1, 3 en 4 bijna geen verrassing meer. Ze blijven hun spel spelen. Met 15 duiven mee vallen 9 stuk in de prijzen. Ze blijven scoren.

Tussen de 3 duiven schuift Jef Snackers uit Simpelveld. Hij pakt ook gelijk met 2 en 11 een goed resultaat. Is wat sneller vliegen gevraagd om de 90 km per uur moet men met deze oude vos rekening houden. Hij heeft de duiven hiervoor.

Joep van Kan doet het vlucht na vlucht goed in Landgraaf. Met midden tachtig ook een oude vos, doet hij wat bijzonders. Hij had 6 duiven mee en scoort ze alle 6 in de prijzen. Kan het nog beter. Dat is geen toeval. Een beetje geluk hoort er wel bij.

In Kerkrade zet Leon Overeem zijn prachtig klokken tot nu toe voort. Plaats 6 is voor hem weggelegd. Dat is dan ook de eerste duif in Kerkrade wat niet vanzelfsprekend is.

Harry Leenders valt dit seizoen vaker in de top tien. Nu op 7 geeft hij weer aan dat hij echt goede duiven heeft. Dat draaien op deze hoogte is niet vanzelfsprekend.

Nu naar Bocholtz.  Hier zet L. Grooten zijn handtekening voor de overwinning in deze plaats. Hier wordt ook goed gespeeld en men krijgt absoluut niks geschonken.

Tim Penders doet het op zijn best. Zijn eerstgetekende daar kan hij zich op verlaten. Hij blijft hem goed in de kijkers houden. 4 van zijn 6 gezette duiven zijn voor prijs goed. Een goed resultaat.

Ook combinatie G. Everts en zn. uit Heerlen zit goed in de race. Ze sluiten deze vlucht af op 10 , 15 en 19. Dat kan zich beslist laten zien. 8 Prijzen van de 13 gezette duiven is acceptabel op deze snelle vlucht. De jongen staan te wachten. Ik moet snel verder.

Tot dan.

Manfred