31 Augustus is het spel met de natour begonnen. De vluchten met de vroege jongen is maar nog een flop. Ik verbaas me over de deelname aan deze vlucht. Er zijn 2019 duiven in concours en met 82 deelnemers liggen wij ook niet slecht. Iets meer dan 500 prijzen en die zijn binnen 13 minuten weer eens verleden tijd. Het aantal duiven die naar de lossingsplaats vervoerd worden is door het inzetten van invliegduiven nog een stuk hoger, maar dat is eenmaal  zo. Om 8.15 uur was de lossing en binnen anderhalf uur waren de eerste duiven thuis. Verliezen zijn op elke vlucht maar niet in grote getale.

In Landgraaf wordt de winnaar geconstateerd. John Zinken was hiervoor verantwoordelijk. Hartelijk gefeliciteerd met deze overwinning. Maar hij liet het niet hierbij. Een mooie serie van 4 duiven namelijk 1, 11 16 en 18 kwam op zijn naam. Verder op de lijst was hij goed vertegenwoordigd. Hij had 50 duiven gezet en 40 duiven stonden op de lijst. Dat is een geweldig percentage van 80 procent.

Nu naar Simpelveld waar W. Dodemond een mooie 2e plaats pakt. Ik denk dat hij zelf verrast was met dit resultaat. Verrassingen doen een liefhebber goed als dit gebeurt.

Weer moeten wij naar Landgraaf voor de plaatsen 3 en 4. Patrick Elsbergen zette deze 2 duiven in de top tien. Ook hier was de verrassing groot met dit resultaat.

In Wittem was Harry van Wersch goed met de duiven bezig. Voor het eerst met 5 en 14 twee duiven bij de eersten. Ook hij bleef duif na duif constateren. Aan het eind waren 31 duiven van de 44 op de uitslaglijst.

In Gulpen was Kerstin Frohn present op plaats 6. Ze had 2 duiven gezet en dan deze plaats, kan bijna niet beter.

Nu nog zuidelijker naar Heijenrath. Kees Roelofsen liet hier met plaats 7 niets aanbranden. Af en toe een vermelding in dit verslag dan kan duivensport echt leuk zijn.

Van zuid naar noord en we zijn in Eijgelshoven. Hier is Philip Baadjou weer present met zijn kolonie duiven. Hij had 67 ingemand en was aan het einde met 45 duiven in de uitslag. Zijn eerste 3 duiven pakten een mooie serie van 3 met de plaatsen 8, 10 en 15. Wat dan nog volgt heb ik al vermeld.

In Welten was G. Langen weer eens vroeg met het klokken van zijn duiven. Plaats 9 geeft hem weer een voldoening. Hij doet het dit seizoen niet slecht en doet in Welten goede zaken.

Ik ben klaar en wacht op de volgende vlucht. Tot dan.

Manfred