Dit is dan de uitgave van dezelfde vlucht met de ouden en nu met de jongen. Voor deze vlucht kwamen 1075 duiven bij elkaar, 39 deelnemers waren hier verantwoordelijk voor. De winnende duif was met 1275 meter per minuut iets langzamer. Maar de concourstijd was in vergelijking tot de ouden met 20 minuten toch veel langer. Dat zal wel een reden hebben.

Voor de winnende duif zijn we wederom in Vijlen bij Familie Lindelauf. Een dubbelslag bij de ouden en evenzo een dubbelslag met de vluchten. Dat is toch een extra applaus waard. Verder blijven ze scoren. Hun eerste serie is met 1, 9, 10 en 11 geweldig. Hun tweede sessie is met 20, 21, 22, 23 en 24 voor velen al niet haalbaar. Totaal 47 duiven mee en 32 hiervan op de uitslaglijst.

Nummer 2 komt een sprong verder ook uit deze plaats. Ik heb het over Jan Deliege. Jan doet het bijna even goed als zijn voorganger. Hij laat ons ook een serie zien. Met 2, 4, 6, 16, 17, 18, 25, 26 en 27. Dat zijn ook 9 duiven bij de besten.

Nu naar Nijswiller, hier is familie Hendriks weer present. Met 3, 14 en 15 een mooie serie van 3. Dat laat nog wat verwachten op dat wat nog komt. Wij spelen met jonge duiven dan kan snel verandering komen op de uitslaglijst.

Voor plaats 5 moeten we naar Landgraaf. John Zinken geeft hier zijn visitekaartje af. John is altijd in staat voor een plaats bij de eersten doch iedereen is blij als ook maar een duif bij de eersten op de lijst te zien is.

Met de plaatsen 7 en 8 is de top tien weer vol bezet.  Philip Baadjou tekent voor deze 2 plaatsen. Dat komt niet vanzelf. In onze sport moet men week na week zijn best doen zodat er in het weekend wat goeds uitkomt.

Alles is op het weekend gericht en dan is in korte tijd alles beslist. Dit hangt toch wederom af van wind en weer waarop we geen invloed hebben. Dat is dan toch voor alle hokken gelijk, goed of slecht. We willen hopen dat het eerstgenoemde altijd van pas komt. Blijven we hopen voor goede uitslagen met de jong garde. De tijd laat het ons zien.

Dan tot de volgende vlucht met een goed resultaat.

 

Manfred