Wij schrijven 23.6.2019. Dit seizoen werd een nieuwe vlucht gecreëerd. Oude en jonge gaan naar dezelfde plaats en worden samen gelost. Eerst spreken we over de vlucht met de ouden. Om 8.20 uur was de lossing van de 572 duiven die bij elkaar gebracht werden door 51 deelnemers. Binnen 5 minuten waren de prijzen verdeeld. De winnende duif vliegt 1292 meter per minuut, dat is 77 km per uur. Bij deze snelheid was de wind niet mee. In Vijlen ging de eerste duif neer.

Hier was familie Lindelauf goed bij de les. Ze pakten deze keer een dubbele overwinning. Dat heet de plaatsen 1 en 2 zijn voor hen. Hartelijk gefeliciteerd. Dan willen ze altijd nog iets toevoegen en dat lukt hen ook nog met plaats 11 en totaal 9 prijzen van de 17 gezette duiven.

Harry Vanwersch uit Wittem,  een paar seconden later. Hij klokt met 3 en 5 een duo in de top tien. Bij deze soort vluchten moet men altijd op hem letten. Als men zo over een hok schrijft dan doet hij of de duiven echt hun best.

Gaan we verder aan de Rijksweg en komen in Nijswiller, waar Lei Olischlager weer zijn best doet met plaats 4. Af en toe een vermelding en duivensport  is een goede zaak voor ons mensen.

Nu helemaal naar het Noorden. Joep van Kan zit weer bij de eersten met plaats 6. Het is plaats 6 en hij had ook maar 6 duiven mee. Joep is een melker boven de 80 en dan zijn veel duiven houden een last. Zo gaat het ook. Hij had het ons al vaker laten zien.

De tweede liefhebber uit Landgraaf volgt op plaats 7. Ik heb het over John Zinken. Hij speelt geen eendaagse en kan dan zijn beste duiven geheel op deze vluchten zetten. Hij klokt 10 van de 20 gezette snel achter elkaar. Zo hoort het ook als men iets wil maken.

In Kerkrade sluit Leon Dautzenberg met zijn eerste 3 duiven dit verslag af. Hij Pakt 8, 9 en 10. Dat kan zich beslist laten zien. De concurrentie is altijd zwaarder als men denkt en zit hem sterk op de hielen. Deze 3 duiven waren binnen 2 seconden in de klok.

Zo kan ik dit verslag met een goede prestatie afsluiten en wij gaan naar dezelfde vlucht met onze jonge duiven. Ik ben zo terug.

Manfred