Normaal is Chimay de eerste vlucht voor jonge duiven met concours. Door de weersomstandigheden zijn wij nu aan de tweede vlucht bezig. Het aantal duiven is sterk gedaald. Er zijn liefhebbers die geen vlucht van deze plaats willen voor de jonge duiven. Deze plaats ligt sterk westelijk en is niet zo best voor jonge dieren. Maar 2253 duiven zijn nog bij elkaar gekomen. Het aantal deelnemers is daarmee naar 80 terug gelopen. De duiven zijn  om 9:30 gelost. Als ik zo naar de lijst kijk zijn geen opvallende dingen gebeurd. Het concours voor 751 prijzen heeft iets meer dan 20 minuten geduurd. Dat is vrij normaal. De top tien duiven waren binnen iets meer dan een minuut gespeeld. De top twintig duurde 1 minuut en 40 seconden, en de top 30 iets minder dan twee minuten. Dat zijn data die niet tegen deze vlucht spreken. De verliezen waren vrij minimaal. Iedere vlucht blijven duiven achter, ongeacht vanwaar er gespeeld wordt.

De winnaar zoeken wij deze keer in Vaals. Hier boekte J. Merx Junior een foto finish overwinning. Hartelijk gefeliciteerd met deze prestatie! Wat bij een oude vlucht is gebeurd dat is ook nu het geval. Tussen plaats 1 en 2 ligt minder dan een seconde. Toch is een verschil van millimeters of centimeters voor handen. Verder kwamen de duiven bij Jo Merx snel achter elkaar met de plaatsen 27, 28, 30 31, 33, 35 en 40. Dat kan zich echt laten zien. In totaal waren het 27 prijzen van de 49 duiven. Dat vraagt naar meer op de volgende vluchten.

Wij verlaten Vaals en Vijlen meldt zich aan. We zijn bij Jan Deliege met een monsteruitslag. Ik moet goed kijken dat ik met de prijzen geen fouten maak. De plaatsen 2, 3, 4, 5, 6 en 8 laten niet veel ruimte voor veel andere duivenpieten. Binnen een handvol seconden waren deze duiven in het systeem opgenomen. Jan bracht 75 duiven naar het inzetlokaal en 45 van hen zetten zichzelf op de lijst. Ik denk dat dit niet meer zo snel zal gebeuren in de top-tien, maar alles is mogelijk, zoals dat een liefhebber alle prijzen weg haalt.

Van Vijlen snel naar Lemiers, voordat we terug naar Vijlen gaan voor de vierde en laatste deelnemer van vandaag. In Lemiers pakten de gebroeders Lumeij weer een plaats in dit verslag. Dit is in het hele seizoen al vaak gebeurd. Er komen nog vluchten waar ze hun goed spel kunnen voortzetten. Nu was het 7 en 18. Dat willen ze nog verbeteren.

Nu weer terug en familie Lindelauf is aan de beurt. De laatste twee prijzen met 9 en 10 hebben ze bezet. Daar komen nog een aantal prijzen bij. Hun lijst gaat verder met 11, 13, 14, 15, 16, 19, 20, 22, 23, 25, 26, en 29. Dat zijn veertien duiven in de top dertig. Van de 69 duiven haalden er 53 de uitslaglijst. Ze hebben het geweldig gedaan. Ook dat vraagt naar meer. Maar opletten! We spelen met jonge duiven, dan kan van alles gebeuren. Niet zo ver vooruit kijken, de volgende vlucht is belangrijk.

Ik sluit dit verslag af met in totaal vier hokken. Tot volgende week.

Manfred