De tweede natour vlucht zit er ook al weer op. Het aantal gezette duiven ligt met 1811 vrij hoog. Dat kan de volgende vluchten nog wat oplopen. De vroege jonge vluchten zijn gespeeld, en er zijn nog liefhebbers die deze duiven nog op de natour meesturen. Vandaar deze verhoging. Maar het weer moet toch nog even meespelen, want in deze tijd kan dit snel veranderen. Wij zullen het zien. Het aantal deelnemers van 75 mag zich nog laten zien. Op zondag 13 september waren de duiven om 9:15 in de lucht. Er wordt een snelle vlucht verwacht. We gaan uit van een snelheid van rond de 90 kilometer per uur.

Om 10:53:22 was de winnende duif in de module van een liefhebber. Hiervoor zijn we in Kerkrade. Leon Dautzenberg doet het hier bijzonder geweldig. Voor zijn overwinning ten eerste van harte gefeliciteerd. Maar daarmee geeft Leon zich niet tevreden. Alsof het zo simpel was laat hij een mooie rij aan prijzen volgen. Hij start met 1, 2, 3, 8, 15, 17, 20, 26, 27, 28, 29 en 30. Dat is de helft van de top 30. Beter kan het bijna niet. Er zijn nog 75 andere deelnemers. In totaal had hij 114 duiven mee en behaalde 56 prijzen. Dat is zo’n 50%.

Nu verder naar Heerlen, stadsdeel Benzenrade. Hier spreekt Tim Penders weer eens een woordje mee in het verslag. Het kan niet altijd raak zijn. af en toe een vermelding, nu met plaats 4 beginnend, en het spel kan mooi zijn. zijn prijspercentage is met 18 prijzen van de 28 gezette duiven meer dan 60%. Vrij hoog! Dit geeft echt hoop voor wat nog op hem af komt.

Wij blijven in Heerlen, stadsdeel Heerlerbaan. Wim Breemen rijst als een phoenix uit de as de top tien in. Zijn twee duiven met 5 en 11 kunnen zich laten zien. Hij had slechts 7 duiven in concours en scoort 4 prijzen. Ik zie hem al glunderen met dit resultaat.

Op naar Landgraaf, wijk Ubach over Worms. Hier is john Zinken altijd een specialist bij dit soort vluchten. Met een serie van drie duiven, 6, 9, en 13, in de absolute top, speelt hij zich echt in de kijkers. Zijn prijspercentage is met 36 van de 54 gezette duiven vrij hoog, met 66%. Daarmee is hij geweldig vertegenwoordigd op de uitslaglijst.

Nu even de grens over naar Herzogenrath. Willi Proemper geeft zijn visitekaartje op plaats 7 af. Willi, er komen nog een paar vluchten, daar mag je weer toeslaan. Wij hopen het.

Nu richting Wittem. Harrie Vanwersch spreekt weer duidelijke taal met zijn duiven. Hij zit met twee duiven op 10 en 12 in de top van het klassement. Iedereen zou daar al tevreden mee zijn, maar hij zet daar nog iets bij. Van zijn 23 duiven vangt hij er 20 op de lijst. Daarmee schroeft hij het percentage op naar 87%. Dat vraagt naar meer. Hij moet het ons laten zien.

Tot volgende week met de betreffende vlucht!

Manfred.