De start in het nieuwe spel is heel anders uitgevallen als was verwacht. Maar daar heeft de weersituatie een grote rol in gespeeld. Vele liefhebbers waren door de slechte weerberichten niet van plan hun duiven naar Chimay in te manden. Ik denk dat dit echt verantwoordelijk was. Er kwamen maar 916 duiven bij elkaar. Het aantal deelnemers lag met 50 stuk aan de lage kant. De duiven worden op 13.04.19 om 11.15 uur gelost en het verloop van het concours was met een kwartier concourstijd vrij normaal.

Voor de eerste overwinning moeten we naar Bocholtz reizen. Hier was de combinatie Nix deze keer niet te kloppen. Eerst van harte gefeliciteerd met deze overwinning. Nu kan voor hun niet meer zo veel verkeerd lopen, doch ze moeten blijven, de concurrentie zit hen zwaar op de hielen. Dat is vlucht op vlucht weer zo dat iedereen wil winnen. Dat is ook niet slecht gedacht, maar de realiteit zal iedereen op de rechte pad zetten. De uitslaglijst brengt het aan het licht.

Voor plaats 2 moeten we naar Eygelshoven. Hier speelt Philip Baadjou zich weer eens in het zonnetje ook als er slecht weer voorspeld is. Hij pakte met 2, 14, 15 en 18 gelijk 4 duiven in de top twintig. Hij kwam als zo vaak weer goed uit de bus.

Voor de derde plaats op het podium zijn we in Vaals. Een tijd geleden moest men Vaals op de lijst zoeken. Nu zijn gelijk 4 duiven van deze plaats in het verslag. J. Merx jr. sloeg op deze vlucht denderend toe. Hij pakte met 3, 5 en 6 gelijk een derde van de prijzen in de top tien. Geweldig wat hij ons laat zien. Van de 21 gezette duiven vlogen 16 stuk op de uitslaglijst. Een geweldig begin.

Nu weer op de kaart naar boven. In Landgraaf was John Zinken weer eens succesvol. Met 3 en 7 liet hij de concurrentie opschrikken. Met 10 duiven mee en dit begin, het kan niet beter.

Voor liefhebber nummer 5 moeten we naar Voerendaal. Hier doet Leo Pluijmen daar verder waar hij verleden seizoen ook mee bezig was. Goed en vroeg draaien. Nu is het plaats 8 en 14 prijzen van de 22 gezette duiven.

Snel naar Vijlen bij Jan Deliege op plaats 9. Voor hem een verwachte uitslag.

Last but not least zijn we weer in Vaals waar Wil Meijers het succes vervolgt. Wat heeft hij ons laten zien met zijn duiven. Met 10 duiven mee en gelijk 10, 11 en 12 op de lijst. Uiterst goed. Dan nog 8  prijzen van zijn 10 gezette duiven. Beter kan het niet voor het eerst. Wil bijf bij de les en ga verder zo.

Ik ben ook aan het einde van deze vlucht. Tot volgende week.

Manfred