Ook de tweede vlucht van de jonge duiven zit erop. De weken vliegen voorbij en het einde komt in zicht. Vorige week heb ik nog van een record gesproken; deze week zijn wij sterk gekelderd met het aantal duiven. Deze vlucht bracht nog 2268 duiven bij elkaar. Dat zijn 1000 duiven minder dan de openingsvlucht. Het heeft wel zijn reden waarom er zo veel minder duiven zijn gezet. Het aantal liefhebbers is met 20 procent gedaald naar 70. Ook zijn er verliezen op bijna ieder hok geweest. Op enkele hokken heeft de stressziekte Coli toegeslagen. Dat zijn de feiten waardoor er minder duiven zijn. Geen liefhebber uit de top tien van de eerste vlucht is er deze week bij. Deze vlucht brengt ons bij liefhebbers aan de Rijksweg gelegen. Wij maken ons snel naar deze weg. Zo snel kan het gaan met onze duiven. Om 12:30 vond de lossing plaats. Dit is iets aan de late kant en niet wat wij ons wensen. De wens is zo vroeg als kan in de ochtend te lossen.

Wij starten in Mechelen bij Gert-jan Lonussen. Zijn duif kwam met een snelheid van 1514.687 meter per minuut bij hem aan en is hiermee iedereen te snel af. Hartelijk gefeliciteerd met deze overwinning! Ieder liefhebber zou echt blij zijn met deze overwinning. Aangezien we slechts tien vluchten hebben zijn er slechts weinig overwinnaars. Vlucht na vlucht zijn er minder deelnemers die bij deze groep kunnen horen, en dus mag Gert-Jan hier flink blij mee zijn.

Een klein tourtje over de Rijksweg en wij zijn in Vaals. Hier heeft J. Merx Jr een vaste grip op de top tien. Met plek 2, 3, en 4 doet hij het absoluut geweldig. Binnen een seconde waren alle drie de duiven geconstateerd. Dat is tegenwoordig mogelijk met de elektronische duivenklok. Met de oude duivenklok van vroeger was dit onmogelijk.

Wij schuiven verder over de Rijksweg, dit keer naar Vijlen. Hier spreekt de familie Lindelauf een sterk woordje mee bij de verdeling van de kopprijzen. Ze beginnen met 5, 8, en 10.  Dat zijn enkel de prijzen binnen de top tien. Zij laten zich daarbuiten ook van de goede kant zien. De prijzen 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 19, en 20 pakken ze ook op de lijst. In totaal komen ze op 34 prijzen van de 55 ingemande duiven.

Vervolgens gaan we weer terug naar Mechelen. Daar spreekt het hok van Remco en Jo Lonussen een hartig woordje mee bij het verdelen van de prijzen. Ze beginnen met plek 6 en 7 en komen in totaal op 33 prijzen. Dat is een prachtig aantal en geeft hen nog veel hoop voor de komende vluchten. Maar snel draait de wind en zijn anderen aan de beurt voor het prijzenwerk. Men heeft het in de top tien van de eerste vlucht gezien.

Met Lemiers gaan we de top tien afsluiten. Hier spreken de gebroeders Lumeij weer eens een woordje mee. Al is het maar een enkele duif, velen waren blij met een enkele duif in de top tien.

In totaal had de top tien precies 1 minuut en 27 seconden geduurd voor deze tien duiven. 7 seconden later stonden ook alle duiven van de top twintig op de lijst. Zo snel ging het deze keer. We moeten wel wachten wat de volgende vlucht ons brengt. Ik wens alleen veel hoop dat we het aantal duiven komende week weer kunnen verbeteren.

Groet, Manfred.