Na deze vlucht volgt nog een vlucht in de categorie eendaagse fond. Dat geeft ook aan dat het spel met de oude duiven bijna gespeeld is. Voor deze vlucht hadden 30 deelnemers 357 duiven gezet. Dat kan zich nog laten zien. Om 7 uur was de lossing en er wordt een vrij normale vlucht verwacht. Om 13.41 was de winnende duif in de klok.

Jo en Florian Hendriks uit Nijswiller waren allen te snel af. Voor deze overwinning eerst van harte gefeliciteerd. Maar ze hebben nog een verrassing. Hun serie van 3 kan niet getopt worden, dat was namelijk 1, 2 en 3. In nog geen 3 minuten tijd waren deze duiven in de klok, maar ze gingen door met het constateren van hun 14 duiven die ze gezet hadden. De volgende serie van 3 met de plaatsen 12, 13 en 17 kan zich ook nog laten zien. In totaal pakten ze 12 duiven in de prijzen. Dat is een percentage van 83 procent. Grandioos.

Snel de Rijksweg af naar Wittem. Hier was de combinatie A. van Wersch en Lars de eerste opvolger van het voorafgaande geweld. Deze 2 hadden hun huiswerk echt goed gedaan. Ze scoorden ook met 4 van de 8 precies 50 procent in de prijzen.

Wij maken een sprong naar Bocholtz waarRamon Nijsten ook goed bezig was. De serie 5, 15 en 18 kan zich ook laten zien. Iedereen van de lijst had graag met hem geruild. Of zie ik daar verkeerd. Dat geeft nog eens wind in de zeilen voor dat wat nog komen gaat.

Nu naar Vijlen. Jan Deliege tot nu al geweldig, was weer echt paraat met zijn duiven. Hij scoorde ook 2 serie van 3 met 6, 9 en 14 en liet nog 20, 21 en 23 volgen. Met 9 prijzen van de 18 gezette duiven was hij ook goed voor 50 procent prijsduiven.

Nu een grote sprong naar Eygelshoven. Philip Baadjou moet ook zijn zegje doen met de duiven. De anderen hebben het voorgedaan en hij moet het zo goed als kan na doen. Met een serie van 3, met 7, 10 en 19 was hij niet slecht bezig. De verwachtingen lagen hoog maar met dit resultaat kan men toch tevreden zijn. Het is zo als ik hem ken nog niet gedaan en dan is nog genoeg hoop op betere tijden.

Voor het laatste hok in dit verslag moeten wij weer terug naar Vijlen. Familie Lindelauf komt met plaats 8 ook weer te woord. Deze naam hoort bijna bij dit soort verslagen. Week na week, nee vlucht na vlucht moet ik hun naam op papier zetten.

Dan tot de volgende vlucht.

Manfred