Dit is weer een weekend met twee vluchten; een eendaagse fond en een vitessevlucht. Dit systeem blijft nog een tijd doorlopen. We moeten niet de fondvluchten vergeten die binnenkort starten. Daardoor hebben we in het inzetlokaal veel werk, maar alles loopt naar plan. Iedereen die meewerkt doet het werk dat hem toekomt.

De winnende duif kwam met een snelheid van 1270.431 m/min aan op het hok van Kerstin Frohn in Gulpen. Deze snelheid is evenredig aan 76km/h. Kerstin wordt op duivengebied geweldig gesteund door haar echtgenoot Rinus, daarom een daverend applaus voor beiden. Bij vluchten tussen de 500 en 900 kilometer moet met hen gerekend worden. Zo is plaats 1 en 11 niet vreemd voor hen. Ze hadden 44 duiven op hun poulelijst staan, waarvan er 20 op de uitslaglijst zijn gekomen. Eens kijken wat ze op de volgende vluchten van dit kaliber klaarspelen.

We rijden op de rijksweg een stuk verder en stoppen in Lemiers. Hier doen de gebroeders Lumeij het echt naar hun zin. De top tien is dit seizoen geweldig met hun naam versierd. Nu waren er acht van hun duiven ingemand. 5 ervan waren succesvol met een plaats op de uitslaglijst. Twee van deze duiven pakten met 2 en 18 een plaats in de top van het klassement. Ik denk dat ze zo wel willen doorgaan. Alles kan, maar het zal niet vanzelf gaan. Ze moeten de duiven goed in de gaten houden. De topplaatsen vallen niet als appels van de bomen.

We schuiven wat terug en Vijlen is aan de beurt. We stoppen bij familie Lindelauf. Wat ze ons nu voortoveren is bijna niet te geloven. 24 duiven van hen worden op reis gestuurd. Bijna hun hele konvooi, namelijk 22 duiven, pakten een vermelding op de uitslaglijst. En wat voor een lijst zetten ze op hun naam! Allereerst met 3, 6, en 8 een trio in de top tien, en met 22, 27 en 28 nog een trio in de top 30. Dat zijn de absolute uitblinkers! Geweldig uit de bus gekomen!

Nu moeten we wat verder en Hoensbroek is aan de beurt. Hier doet Rob van der Ven het op zijn best op de 500 kilometer-vluchten. 23 van zijn duiven waren ingemand en 16 hiervan hebben zijn naam op de lijst gezet. Hier waren twee duiven met 4 en 15 bij de besten van deze lastige vlucht. Ik denk dat er nog 3 vluchten over zijn van dit kaliber en daar zal hij zich beslist van zijn beste kant laten zien. Ik heb een goed gevoel bij deze melker en zijn duiven.

Nu is Mechelen aan de beurt, met Gert-Jan Lonussen. Hij had met vijf duiven niet veel kansen om te scoren, maar hij heeft het goed opgelost. Plaats vijf is zijn startplek, en vier duiven in totaal staan op de uitslaglijst. Deze verhouding geeft goede hoop voor wat hem de volgende vluchten te wachten staat.

Bochtoltz wordt deze vlucht vertegenwoordigd door Ramon Nijsten. Met de eendaagse vluchten kan men altijd op hem rekenen. De concurrentie is groot en vraagt veel voor een top-tien plaats.

Nu weer terug naar Mechelen, Combinatie Lonussen-Vanwersch doet weer goede zaken. Ik moet een trio duiven vermelden, met 9, 21, en 30, die ieder graag zou willen hebben. Ze brengen verder 14 op de lijst van hun 26 ingemande duiven. Dit kan zich echt laten zien.

Voor de laatste top-tien plek maken wij halt in Heerlen. Familie Everts geeft weer eens hun visitekaartje af en laat de zon over hun hok schijnen. Ze starten met 10 en 29, en voegen negen van hun vijftien gezette duiven aan de prijzen toe. Volhouden, dan scoren de heren zeer hoog op de ladder!

Mijn beste is geschreven, en later gaat het verder.

Manfred.