Bij een weekend met een eendaagse fondvlucht komt altijd nog een vitesse vlucht ernaast. Chalons is de verste vlucht voor de vitesse, met een gemiddelde van 240 kilometer. Door dit gebeuren komen wij op zeven vluchten voor het vitesse kampioenschap, waar dit er vroeger maar vijf waren, Van 85 kilometer t/m 300 kilometer. Met de eerste vijf vluchten waren de vitesse kampioenschappen gespeeld en gingen we verder met de midfond vluchten. Zo heeft zich veel verandert in onze duivensport. 74 deelnemers kwamen voor deze vlucht bij elkaar. Het aantal duiven is met 853 nog enigszins hoog. Bij warm weer moet altijd vroeg gelost worden. Het beste is als de duiven dan voor elf uur thuis zijn.

Nu word de winnende duif al om 09:20:27 geconstateerd. De wind was even mee en de winnende duif haalde een snelheid van 1761.913 m/min. Dit is omgerekend 105 km/h. Deze duif ging in de Vasstraat in Eygelshoven over de antenne, waar Philip Baadjou thuis is. Bij hem zitten altijd twee tot drie mensen te kijken. Op deze dag wordt philip zelf verrast met de aankomst van zijn eerste duif. De bezoekers kwamen even later, en waren net zo goed verrast dat er al een duif binnen was. Er werd niet met deze snelheid gerekend. Allereerst van harte gefeliciteerd met dit succes. Verder verliep alles snel achter elkaar naar zijn wens. Philip klokte een serie van 1, 8, 11, 14 en 15, wat bijna niet te toppen is. In totaal bracht hij het op 36 prijsduiven van de 59 die op zijn naam stonden. De prijzen in de top tien waren binnen 4 minuten vergeven. De laatste prijsduif was na 25 minuten gespeeld.

Wij verlaten Philip en de combinatie P. en G. Geelen verwacht ons in Wijlre. Ze scoren met 2 en 10 gelijk een duo in dit verslag. Dit is de wens van ieder die deelneemt. Nog geen handjevol speelt dit echter klaar. Af en toe hebben deze twee een uitschieter in de goede richting. Het hoeft niet week na week. Dat speelt geen duivenpiet klaar, zoveel klasseringen in de top tien achter elkaar.

Nu weer een stukje hoger op de kaart en we zijn in Schaesberg, gemeente Landgraaf. Hier doet Louwie Senden weer mee. Hij heeft maar een klein team van acht duiven. Toch staat zijn naam niet ver van de winnaar als het om de snelle vluchten gaat. Nu is het de bronzen plak. Af een toe een vermelding in dit verslag en de duivensport is leuk. Dit kan Louwie als geen ander. Verrassingen staan altijd bij hem op de lijst.

Nu moeten we een stuk verder en wordt er in Brunssum aan de bel getrokken. Hier doet A. Vloedmans het uitstekend. Zijn serie doet zijn naam alle eer. Hij scoort meteen twee duiven in de top tien met 4 en 6. Met twee andere duiven volgt hij snel met plaats 21 en 29. Met dit resultaat komt vreugde op. Zijn duiven hebben hem een mooi cadeau gegeven op deze vlucht. Met dit resultaat heeft hij ons sterk verrast. Als hij op het hok de komende dagen goed werkt is een verrassing zeker weer op komst.

Vijlen trekt weer eens de aandacht. Familie Lindelauf spreekt weer eens een woordje mee. Nu is plaats 5 hun topper. Het kan altijd beter maar de anderen hebben natuurlijk ook duiven mee die eens aan de beurt zijn. Dat is ook goed zo.

R. van de Ven geeft ditmaal bij de korte vluchten ook zijn visitekaartje af voor een plaats in dit verslag. Nu plaatst hij gelijk drie duiven met 7, 24, en 25 in de top van het klassement. Alles kan in onze sport.

We eindigen aan de Rijksweg in Lemiers bij de gebroeders Lumeij. Deze combinatie is goed bezig !. Het is al voor de zoveelste keer dat ze in deze verslagen voorkomen. Nu is plaats negen voor hen weggelegd. Met achttien duiven mee leggen ze beslag op twaalf vermeldingen op de uitslaglijst. Hun prijspercentage kan zich laten zien.

Nu moet ik afscheid nemen, maar ik kom snel weer terug.

Tot dan, Manfred.