Wij zijn nu al op een afstand van +/- 250km en de vliegtijd zit nu al boven de 3 uur. We hoeven nu niet meer lang te wachten en zijn dan al dubbel zo ver als nu. Maar eerst een nieuw verslag van deze vlucht. Het aantal duiven is met 2858 stuks nog vrij hoog. Door het spel met 1 op 3 prijs hebben we nu niet 715 maar 951 prijzen. Dat is een verschil van bijna 240 stuks. Door dit grote verschil zijn de prijspercentages per liefhebber een goed stuk de hoogte in gegaan tegenover verleden jaren. Het aantal deelnemers is nog constant bij 130, maar dat gaat denk ik snel veranderen met twee vluchten in één weekend. Op deze vlucht was de wind weer eens niet mee en zo vloog de winnende duif met 1176.945 m/min naar de overwinning.

Hiervoor moeten wij naar Heerlen en komen we bij familie Everts terecht. Voor deze overwinning van harte gefeliciteerd. Al vroeg in het seizoen pakken ze een schitterende overwinning met nog iets erbij. De plaatsen 1 en 11 doen goede zaken voor hun hok. Ik heb het over vader en zoon. Als ik zo over de top tien kijk zie ik aan de plaatsnamen dat alles goed verdeeld is over het vlieggebied.

Wij verlaten Heerlen en moeten een stuk korter, we zijn in Wittem. Hier doet Harry Vanwersch weer goede zaken. Met 53 duiven in concours pakt hij 33 prijzen, en begint met plaats 2. Daar voelt zich Harry echt goed thuis. Deze plaats is niet vanzelfsprekend. Hij die deze plaats bereikt moet hier zijn duiven echt optimaal voor verzorgen.

Nu van Wittem naar Voerendaal. Hier zijn we bij Leo Pluijmen. Net als vorig jaar is hij dit seizoen weer eens goed op dreef. Plaats 3 pakt hij met twee handen vast. Daarnaast klokt hij 13 prijzen van de 17 gezette duiven. Kan het nog beter? Met weinig duiven maar wel veel prijzen in verhouding.

Nu weer richting het zuiden, en familie Hendriks in Nijswiller zal ons opwachten. Ook hier doen het vader en zoon op hun best. Ze starten met plaats 4 alsof het zo zijn moet. 12 duiven hebben ze maar in concours. Van dit aantal zetten ze 9 duiven op de uitslaglijst, goed voor een prijspercentage van 75%.

Nu wachten in Vijlen weer een vader en zoon op ons. U weet al wie nu weer aan de beurt is, Familie Lindelauf natuurlijk. Zij beginnen met plaats 5  en klokken als enige hok op deze vlucht twee duiven in de top tien, met 5 en 8. Dat spreekt weer voor hen. De prijzen 13, 14, en 15 nemen zij ook nog even mee in de absolute top van het klassement. Hun 52 duiven leggen beslag op 36 prijzen. Dit kan zich echt laten zien.

Nu weer een paar kilometer verder en we zijn in Simpelveld. Hier doet Sjef Schnackers, de oude rot van in de 80 jaar, zijn duiven weer goed laten thuis komen. Plaats 6 is natuurlijk weer een top tien plaats. Zijn andere duiven volgen snel na. In totaal zijn dat 15 prijzen van de 24 duiven in concours.

Nu weer een stukje dichter bij, voor plaats 7, en we zijn in Mechelen. Hier doet combinatie Lonussen-Vanwersch het echt op hun best. Ze laten nog met 21 en 23 twee topprijzen volgen. Hun 35 prijzen van de 62 ingekorfde duiven spreekt ook goed over hun spel.

Voor plaats 9 komen we bij een bekende slag terecht en we zijn in Eygelshoven. Hier neemt Philip Baadjou langzaam vaart op met zijn ploeg. Nu zijn de plaatsen 9 en 17 voor hem weggelegd. Hij laat nog 53 prijzen op zijn naam schrijven van zijn 84 gezette duiven, voor een mooi resultaat. Hij ligt bij een prijspercentage van 65%.

We moeten toch weer terug naar Vijlen. Hier spreekt Jan Deliège met zijn duiven ook een woordje mee. Hij begint met plaats 10 en laat nog 21 van de 26 duiven op de prijslijst zetten. Dat kan bijna niet meer getopt worden, deze 85% score.

Ik moet sluiten met deze reportage, het papier is op. Tot volgende week.

Manfred.