Met Chalons zijn we op de helft van de jonge duivenvluchten. Dat is al een grote stap naar het einde van seizoen 2022. Er zijn nog enkele jongen- en navluchten. Ik hoop dat deze vluchten ook nog goed afgespeeld kunnen worden, dan is 2022 niet slecht verlopen. Achterblijvers komen op iedere vlucht voor. Het geeft vele hindernissen tot thuis waar we niets van weten. 83 deelnemers hebben 2332 duiven bij elkaar gebracht. Iedereen is van mening dat ze de duiven met goeie conditie naar de start gebracht hebben maar de mand weet het dikwijls beter dan de liefhebbers. Dat telt bij iedere vlucht. Nu starten we met de top tien.

In Heerlen roept familie Everts voor een overwinning. Hiervoor een hartelijk applaus met een snelheid van 1252,925 m/min wordt door het elektronisch systeem de aankomst bevestigd. De afstand en de vliegtijd zijn bekende cijfers en zo wordt de snelheid bepaald. De totale concourstijd is rond de 38 minuten. Dat is voor een vlucht van 250km toch vrij lang. De concourstijd van de top tien is met 4 minuten ook niet kort. Dit komt omdat de twee eerste duiven toch drie minuten los zaten. Dan blijft voor de andere acht duiven maar één minuut over. Wij geven familie Everts nog een dankjewel voor de komende vluchten, ik denk dat we ze nog terug zien.

Voor plaats 2 heeft Vijlen ingetekend. Hier zit Jan Deliege echt goed bij de besten. Zijn serie van 2, 18, 19, 20, en 21 kan zich echt laten zien. Dat zijn bijna vijf op rij. Het percentage met 40 van de 62 gezette duiven kwam goed bij hem naar voren.

We rijden de rijksweg af richting Gulpen en komen in Wittem. Hier pakt Harry Vanwersch met de bronzen plaats een schot in de roos. Af en toe komen we hem in de verslagen tegen. Dat geeft hem een goed gevoel denk ik, en men is dan ook sneller klaar voor de volgende vlucht.

Van Wittem naar buurplaats Mechelen. Hier is combinatie Lonussen-Vanwersch thuis. Zij hebben toch vaak een vinger in de pap. Nu is het plaats 4 en er komen nog 27 prijzen bij. Dat is zeker niet slecht. Ze hebben 67 duiven mee. Dit aantal moet men eerst overhouden met toch vele verliezen bij iedereen.

Nu weer de rijksweg op en Lemiers geeft een teken van vreugde. De gebroeders Lumeij blijven bij hun goede lijn. Nu valt prijs 5 op hun naam. Toch bemachtigen ze even later ook nog de 11e plek. In totaal vallen van de 32 duiven 23 met hun naam op de uitslaglijst. Geweldig resultaat!

Nu de rijksweg weer af en familie Hendriks is aan de beurt, in Nijswiller. Deze keer staat hun naam meteen vier keer in de top van het klassement. De plaatsen 6, 7, 15 en 17 wisten ze te bemachtigen. Dat is spitze voor deze keer.

Het zijn van de negen liefhebbers die zich in de top tien hebben geplaatst nog drie over. Nu is plaats acht aan de beurt, en hiervoor moeten wij naar Wijlre. De combinatie P. & G. Geelen spreekt weer een keer een woordje mee bij het vergeven van de top-tien plaatsen. Af en toe een vermelding en duivenspel kan leuk zijn.

Nu weer naar het einde van de Rijksweg en we zijn in Vaals. Hier doet een bepaalde liefhebber het bijzonder goed, en J. Merx Junior begint met plaats 9. Snel laat hij nog plaats 14 volgen. Met 42 duiven ging hij naar het inzetlokaal, en 30 van dit aantal pakten de lijst.

Nu van de Rijksweg af en we komen in Kerkrade. Plaats 10 is nog over en deze wordt bezet door Leon Overeem. Hij bijt deze keer voor Kerkrade de spits af. Hij zet 7 van de 12 op de lijst. Dat kan zich laten zien, en geeft hoop voor de volgende vluchten. Leon, blijf bij de les!

Ik kom de volgende vlucht weer terug met een nieuw verslag. Tot dan.

Manfred