Het gaat snel verder en verder. Wij hebben al weer de hele week gebibberd wat komt de volgende vlucht ons al weer tegen. Toch hebben zich 91 deelnemers al weer bereid gevonden duiven te zetten. Totaal waren 1864 duiven naar de lokalen gebracht. Dat is niet het maximum want wij hebben al een vlucht gehad met de helft aan duiven meer. De duiven waren gelost op zondag 5 mei om 8.45 uur. Om 11,47,09 was de winnende duif in de module.

Hiervoor moeten wij naar Vijlen. De familie Lindelauf heeft echt weer eens toegeslagen. Met de prijzen 1, 4, 5 en 9 zijn ze begonnen. Van de 27 gezette duiven brachten ze 18 stuk op de uitslaglijst. Dat kan zich beslist laten zien.  Van harte gefeliciteerd met deze uitslag.

Nu nog een stuk zuidelijker. Wij zijn in Epen. Hier zet de familie Keijenberg een grote stap in de goede richting. Ze beginnen met plaats 2 en hadden tot aan prijs 35 al 5 duiven op de lijst staan. Van de 20 gezette pakken ze 11 stuk in de prijzen.

Deze eerste 2 duiven hadden een voorsprong op plaats 3 van bijna 4 minuten. Niet te geloven van deze afstand. Ik kijk even gewoon over de constateertijden van de top tien. Ik ben even verrast hierover. Het duurde 10 minuten voor deze duiven. In totaal duurde de concourstijd een half uur. Voor 10 duiven waren het 10 minuten. Voor de rest van 446 prijzen duurde het maar 20 minuten. Het is absurd zo te zien.

Voor plaats 3 moeten wij naar Voerendaal. Hier was Harry Leenders de koploper. Tot plaats 30 had hij ook al 3 duiven in de klok van de 15 gezette. Dat kan zich laten zien en geeft hoop.

In Eygelshoven wacht Philip Baadjou al op ons. Hij zet er gelijk 2 met 6e en 7e in de top tien. Hebben wij wat anders verwacht ?.

De eerste 4 deelnemers zetten op deze vlucht de helft van de eersten 35 duiven op de lijst. Dat gaat toch niet zo verder. Allen willen daar staan.

Harry van Wersch uit Wittem geeft weer eens zijn prijskaartje af met plaats 8. Dat is niet de eerste vermelding in deze verslagen, dus hij doet het niet slecht.

Voor plaats 10 moeten wij over de grens naar Aken. Hier geeft Leo Schluper zijn visitekaartje af. Af en toe een vermelding en vele liefhebbers zijn daarmee tevreden. Het kan niet altijd raak zijn om zijn naam in de top tien terug te zien. Allen rustig verder gaan en wij zien ons volgende week weer opnieuw. Tot dan.

Manfred