Nu zijn de jonge duiven aan de beurt. Eerst een blik over de lijst. Als eerste valt op dat weer eens 5 liefhebbers de top tien uitmaken. Het aantal jongen met 691 stuk is toch bedroevend maar wat is dat is en het gaat gewoon verder. Ik vrees dat het duivenaantal toch nog snel zal blijven dalen. Het aantal deelnemers gaat minder snel terug. Nu waren het nog 41 liefhebbers. Om 09.30 uur was de lossing. Ik denk toch dat dit aan de late kant is. Toch was de concourstijd van 20 minuten niet hoog. Om 12.33 wordt de eerste duif geklokt. Hiervoor moeten we naar het zuidelijkste plaatsje en we zijn in Epen.

Marc en Ramon Keyenberg bijten weer eens de spits eraf. Voor deze overwinning van harte gefeliciteerd. Hierbij laten ze het niet zitten en vullen verder de top tien. De plaatsen 5, 6 en 12 zetten ze in 3 minuten tijd op de uitslaglijst. Ze doen echt goede zaken met hun ploeg van 29 duiven. Hiervan krijgen 14 duiven prijs. Dat is bijna 50 procent.

Vijlen roept weer eens. Dat doet Familie Lindelauf voor de zoveelste keer. Als ze het doen dan brandt ook de lamp. Hun jonge garde hebben ze goed op dreef. Ze starten op plaats 2, maar ze plakken de plaatsen 8, 9, 10 en 11 nog snel achter elkaar op de lijst. Van de 36 ingemande duiven zetten ze er 26 op de uitslaglijst. Dat hoort zich aan als honing op de boterham.

Nu een sprong naar Lemiers. Hier spelen zich de gebroeders Lumey weer eens in het zonnetje van de uitslaglijst. Met plaats 4 doen ze weer eens goede zaken. Hier en daar een vermelding in deze verlagen en duivensport is een goede zaak voor ons persoonlijk. Als dat goed gaat lopen, dan gaat alles als op rolletjes. Dan kan het seizoen nog lang verder gaan bijna tot Kerstmis.

De volgende  weg is wat langer tot Eygelshoven. Hier is Ph. Baadjou weer van de partij. Met 2 kopduiven op 7 en 16 zet hij weer zijn naam op de lijst. Hij begint in het bovenste gedeelte van het concours met het neerzetten van zijn eerste duiven. Dat gebeurt zo te zien vlucht na vlucht. Zijn slogan is veel duiven zetten om veel prijzen op de lijst te brengen.

Wij zijn klaar en pakken de draad met de volgende vlucht weer op.

Tot dan.

Manfred