29 mei 2022 is het eerste weekend met 2 vluchten. Issoudun op zaterdag en Chalons op zondag. Het zijn liefhebbers die hun duivenploeg opsplitsen om op beide vluchten te kunnen deelnemen. Andere zetten vanaf nu enkel de eendaagse vluchten in tot het einde. Anderen weer zetten iedere week de eendaagse vluchten niet, en de sterksten zetten iedere week de eendaagse en de midfondvluchten. Via vele wegen komen de liefhebbers tot het einde van de vluchten met hun oude duiven. De tweede vlucht dit weekend is een Vitessevlucht op zondag. Het aantal duiven is naar 1336 stuks teruggelopen, en het aantal melkers is met 102 nog niet onder de honderd gedaald, met dank aan de fondliefhebbers.

Voor de winnende duif moeten we in Schinveld zijn. Hier pakte M.A. Peters een grandioze overwinning. Van allen hartelijk gefeliciteerd met deze overwinning. Als ik goed op de snelheid van 1281.467 m/min kijk valt me iets op in vergelijking met de tweede duif van de lijst. De winnende duif was bijna twee minuten los op deze vlucht van 250km. Zes van de tien duiven zet hij op deze lijst op zijn naam.

De nummer 2 is ook gelijk de nummer 3. Hiervoor moeten we naar Kerkrade, naar Leon Overeem, die niet te kloppen is. Deze uitschieters schrijft Leon graag op zijn naam. Wat mij nog opvalt is dat van de eerste vijf liefhebbers de getekende duif op de lijst staat. Zo weten we gelijk dat het een gewone vlucht was waar de besten als eerst thuis zijn, en de weersomstandigheden niet slecht waren. In totaal pakte Leon elf prijzen van de zestien gezette duiven.

Voor nummer 4 zijn we in Landgraaf bij J.P. Zinken. Dat is niet de eerste keer dat ik hem in het verslag vermeld. Hij zit vlucht na vlucht bij de besten. Nu zijn het zelfs de plaatsen 4 en 9 in de top tien. Zijn scoreverloop is goed achter elkaar. Van de 18 gezette duiven pakken er twaalf een plaats in de uitslaglijst. Dat is al bij verschillende vluchten gebeurd.

Wij verlaten de noordelijke plaatsen en komen in Vijlen. Hier is Familie Lindelauf de rots in de branding. Plaats 5 is voor hen weggelegd. Normaal moet ik nog enkele plaatsen voor hun vermelden in het verslag, maar dat is deze keer niet het geval. Toch hebben ze van de twaalf duiven in concours er negen op de lijst staan. Ze hebben de duiven gesplitst voor twee vluchten en dan kan dit snel gebeuren.

Nu moeten wij weer naar het nieuwe samenspel in ons spel en zijn we in Heerlen. Hier doet Martin Kollee het echt niet slecht. Nu zit hij weer bij de besten op plaats 6. Vele van de honderd melkers loeren op deze plaatsen. Iets meer dan een handvol lukt het maar, en dat weet Martin zelf het beste. Met achttien duiven mee scoort hij er tien in het klassement. Ook op dit hok heeft een splitsing van de duivenploeg plaats gevonden. Iedere liefhebber heeft nu een goede hand nodig voor de komende vluchten.

De gebroeders Lumeij staan in Lemiers wederom op ons te wachten. Ze beginnen met plaats 7 en laten nog goede resultaten volgen. Ze hebben echt een goede hand getoond bij de splitsing. Ik moet voor het eerst een rijtje van drie duiven noemen; dit zijn de plaatsen 7, 14, en 18. Gelijk drie duiven in de top 20. van een Full House zijn ze niet ver af, met 13 prijzen op 14 gezette duiven. Wat niet is dat kan nog komen. Het zou toch kunnen maar snel heeft een duif de lijst gemist.

Voor de overige plaatsen zijn we in Gemeente Kerkrade. Philip Baadjou geeft weer zijn visitekaartje af met zijn 59 gezette duiven. Hij begint met 8, 11, en 12, wat men altijd van hem verwachten kan. Zijn 43 prijzen doen echt de deur dicht en men begint zich af te vragen hoe het met hem zal gaan op de volgende vluchten.

Met Leo Dautzenberg op plek 10 sluit ik dit verslag af. Ook hij heeft zijn ploeg opgedeeld en moet nu afwachten of hij het goed heeft gedaan. De volgende vluchten zullen antwoord geven. We zijn er weer bij en laten ons verrassen.

Tot dan, Manfred.