De vluchten volgen veel te snel achter elkaar. Op weekeinden met 3 vluchten volgt direct een met 4 vluchten. Dat zijn op goed 8 dagen 7 vluchten bij elkaar. Dat is toch wat. Deze vlucht vervangt de vlucht Sens in verband met het weer. Al om 6.30 uur worden de 899 duiven gelost zodat  de duiven op tijd thuis zijn in verband met de hoge temperaturen. Voor dit aantal hebben 64 liefhebbers duiven gezet. Dat is ook goed verlopen.

Om 9.28 uur was al de winnende duif in de module geregistreerd. Dat gebeurde weer eens in Vijlen. Familie Lindelauf was weer eens goed op dreef. Ze boekten de zoveelste overwinning. Hartelijk gefeliciteerd van allen die aan deze vlucht hebben deelgenomen. Maar daarbij bleef het niet. Met 1, 2, 4, 5, 14 en 20 lieten ze de concurrentie echt schrikken.  Ik kan me herhalen met lof, lof en lof voor deze mensen. In zijn totaliteit waren ze met 14 duiven in de prijzen gevallen. Van de 18 gezette is dat echt behoorlijk.

Jef Schnackers uit Simpelveld zat hun echt kort op de hielen. Hem lukt het ook met gelijk 3 duiven in de top tien. Hij had maar 12 duiven mee en pakte 9 stuk van het prijzenpakket. Met deze 2 hokken zijn de eerste 7 prijen al vergeven.

Voor plaats 8 zijn we in Lemiers. Hier aan de Rijksweg zijn de gebr. Lumey thuis. Het was wat rustiger met hun, maar ze pakken de draad weer goed op. Ze vinden langzaam de weg naar de top tien van het klassement. Kijken waarvoor ze nog in staat zijn.

Nu wat noordelijker en we zijn in Bocholtz. Hier doet Ramon Nijsten weer goede zaken. Hij klokte net zoals zijn voorgangers zijn eerst getekende op plaats 9.

De nummer 10 doet dit ook. Hiervoor gaan we naar Benzrade. Hier was Tim Penders niet te kloppen. Zijn eerst getekende had hem al vaker bij de eersten niet in de steek gelaten. Hij is nog vrij jong en dat geeft dan stimulans voor de komende weken. Men zit in de wolken en laat de duiven spreken. Als ze vroeg komen hebben ze altijd al gelijk. Er is voor de vlucht ruim voldoende op papier gezet.

Dan tot de volgende week.

Manfred