Het weer blijft het mikpunt van het duivenspel. Wij schrijven al eind april en het weer doet wat het wil. Hiermee moeten wij rekening blijven houden. Begin van de week wordt er al gevraagd hoe het weer is op de lossingsplaats voor de komende vlucht. Dat is voor onze sport bijna nooit positief! Wij moeten met onze duivensport toch positief blijven denken, dan is de moeite die men in de duivenverzorging heeft gestoken, niet tevergeefs geweest en geeft het tevens weer hoop om verder te gaan.

Deze vlucht zien wij het aantal gezette duiven weer iets slinken naar 1992 stuks. Naast minder duiven is ook het aantal liefhebbers gedaald naar 94 personen. Deze week is er een verslag van de top tien met 10 liefhebbers. Dat komt bijna niet zo snel voor. Nu snel naar Mechelen.

Hier pakt de combinatie Crutzen & Wetzels een mooie overwinning. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat!  Ik denk dat beide mensen echt blij zullen zijn met deze zege. Verwacht hadden ze dat beslist niet. Als dat wel zo was dan komt dit nog beter aan.

In Eijgelshoven is het de beurt aan Philip Baadjou. Hij maakt met zijn duiven een geweldige uitslag. Met de posities 2, 11 en 12 is hij weer net zo succesvol als altijd. Week na week wordt naar zijn uitslagen gekeken.

Verleden week was hij ook al geweldig op dreef en nu begint Harry Vanwersch weer met plaats 3 met een van zijn favorieten. De pot met centen is deze vlucht voor hem. Wat mij opvalt is, dat verschillende getekende duiven op deze vlucht in de top 10 zitten.

De volgende prijswinnaar komt uit Heerlen en zijn naam is Tim Penders. Hij klasseert zijn eerst getekende op plaats 4 en dat is geen toeval. Ook de liefhebber op positie 5, Joep Van Kan uit Landgraaf, slaagt erin om zijn eerst getekende vooraan te plaatsen. Dat wil toch wat zeggen!

Leo Olischlager uit Nijswiller geeft met plaats 6 zijn visitekaartje af. Leo, blijf deze lijn volgen en wellicht tot de volgende top tien klassering. De volgende plaats is ook voor een Leo, maar in dit geval uit Kerkrade. Ik heb het over Leo Dautzenberg op plaats 7. Niet onvermeld mag blijven, dat hij 28 van de 56 gezette duiven in de prijzen weet te spelen. Leo, blijf zo doorgaan!

Vorige week ook al bij de eersten en nu beginnend op plaats 8. Ik heb het over Kenneth Schlenter uit Eys. Het is toch geen toeval, dat de nog resterende liefhebbers hun resultaat van vorige week hebben gehandhaafd! Dat is als eerste H. Leenders uit Voerendaal op plaats 9. Met zijn 16 ingezette duiven, speelt hij er 10 in de prijzen. Dat is pas duiven draaien!

Ook de laatste liefhebber van dit verslag, John Zinken uit Landgraaf was echt goed bezig. Hij begint met plaats 10 en klokt daarna aan de lopende band. Van de 34 gezette duiven, komen er 20 in de prijzen.

Het kan nog beter maar snel kan het ook slechter.

Laten wij hopen dat er de volgende vlucht weer goed gepresteerd wordt!

Tot dan,

Manfred