Wij zitten nu al op 250 km en er zijn nog 2020 duiven in concours. Ik vrees dat dit aantal met grote sprongen naar beneden daalt. De kilometers vragen dan meer van onze duiven, wat vele liefhebbers niet graag zien. Om 8:15 zijn deze keer de duiven gelost. Nu begint iedere liefhebber zijn eigen telling. De wind is sterk mee. De duiven kunnen de 90km/h halen. Dat geeft een vliegtijd van 2,5 uur of meer. Dat zegt al wat.

Om 10:57:22 bereikt de winnende duif haar hok. Dat gebeurde in Landgraaf op de Europaweg. Hier is  Mien Vek thuis. Allereerst van harte gefeliciteerd. Langzaam is hij met zijn duiven op de goede weg. Deze keer was het echt raak. Als winnaar heeft hij echt lol. Maar als het dat niet is gaat voor hem de wereld ook niet onder. Week na week gaat hij met zijn duiven naar het inzetlokaal met positieve gedachten.

Voor plaats 2 moeten wij een stuk korter en we zijn in Vijlen. Hier meld zich voor de zoveelste keer familie Lindelauf. Deze keer pakken ze de plaatsen 2 en 6 in de top tien. Dat is geen verrassing voor hun spel. Zij slaan dikwijls harder toe.

De derde plaats van het podium is bezet met een liefhebber uit Bocholtz. Ramon Nijsten geeft weer eens de klasse van zijn duiven aan. Dit seizoen is zijn naam veel vaker dan normaal in deze verslagen verschenen. Dat is beslist geen slecht teken voor zijn spel. Wij hebben in ons spel 3 samenspelen. En van ieder samenspel staat tot nu toe een liefhebber bij de eerste 3. Dat is een goede verdeling van de duiven en geeft aan dat overal duiven zitten die dit aankunnen.

De plaatsen 4 en 5 worden door de familie Everts bezet. Ze hebben zich sterk in de voorste plaatsen van de lijst genesteld. Als ze eenmaal op dreef zijn zijn hun duiven tot alles in staat. Ze doen het met daden en niet met woorden. Er zijn nog wat vluchten en waar staan ze dan. Vliegen moeten hun duiven zelf.

H. Conraads uit Simpelveld geeft met plaats 7 zijn visitekaartje af. Ik denk dat deze plaats voor hem een grote verrassing was. Dit moet men benutten en lang over nadenken wat mogelijk kan zijn.

Met Jan Deliège zijn we weer in Vijlen. Hij staat met plaats 8 en 11 weer in de voorste rij. Daar voelt hij zich thuis.

In Mechelen pakt Gert-Jan Lonussen een formidabele 9e plaats. Weer zit de naam Lonussen bij de eersten.

Voor plaats tien even naar Partij -Wittem. Hier is Annie van Wersch weer aan de beurt en doet het echt geweldig. Zij bokst gewoon met een overmacht van de mannen. Nog een klein beetje vlugger en ze heeft de mannen op de rug liggen. Die kans is er nog.

Tot de volgende week. Dan zien we ons weer!

Manfred.