Op deze concours waren 890 jonge duiven gezet worden. Dat is echt niet veel tegenover de vorige jaren, en de 52 liefhebbers zijn ook aan de lage kant tegenover vroeger. De reden is echt niet te beschrijven. We kunnen hier nog lang over filosoferen.

De winnende duif is qua snelheid wat langzamer dan bij de ouden, doch deze snelheid was nog voldoende voor een plaats in de top tien bij de oude duiven. Dat hoort zich toch nog goed aan. Voor deze duif moeten we naar Landgraaf. Hier heeft Louwie Senden een overwinning gehaald die niet zo vaak voorkomt. Eerst hartelijk gefeliciteerd. Dan komen we op deze overwinning terug. De computer kent geen tijdverschil tussen plaats 1 en 2. Dat wil zeggen. De kleinste eenheid is 1 seconde. De tijd is al te groot voor deze duiven. Als een liefhebber 2 duiven bij elkaar draait komt dit vaker voor. Bij verschillende hokken niet zo. Het verschil valt in snelheid achter de komma.

Wie is de ongelukkige tweede liefhebber. Een oogwenk was voldoende geweest voor wat beters. Wij zijn al bij de ouden bij Tim Penders geweest en nu ook bij de jongen. Kan het voor zo een sportvriend nog beter uitkomen. De plaatsen 8 en 10 komen ook op zijn naam. Geweldig.

Ook familie Lindelauf staat weer op het podium. Nu is het een vrije 3e plaats.

Deze keer snel verder naar Bocholtz, waar Rob Janssen weer eens met plaats 4 bij de eersten zit. Hij heef alweer zijn eerst getekende in de klok. Deze duif ruimt de hele pot leeg aan centen. Het is je gegund.

In Mechelen wacht Remco en Jo Lonussen op een eervolle vermelding. Ze pakken met 5 en 20 toch 2 vroege duiven.

In Lemiers schuiven de gebr. Lumeij stijl naar boven. Plaats 6 is voor hen weggelegd. Wij zullen ze beslist in het verdere verloop toch nog eens terugzien. Ik heb het vermoeden dat hun dat met de jonge garde snel lukt.

Even een sprong verder naar Vaals. Hier bijt Wiel Meyers de spits af. Vlucht na vlucht doet hij zijn best en landt in de top van het klassement. Nu is het 8 en 13 en van de 11 gezette duiven halen 7 stuk de uitslaglijst.

Door het geweld van Tim Penders blijft nog een plaats over op 9. Leon Overeem pakt deze plaats. Hij heeft nog maar 5 duiven over en blijft nog verder zetten. Dat moet men hem groot aanrekenen en zo krijgt hij de eer op deze vlucht, snelste duif in Kerkrade.

Ik blijf verder gaan. Tot dan.

Manfred