Wij schrijven 21.7.2019. Deze vlucht is weer voor oude en jonge bestemd. De duiven worden samen gelost met een aparte concours. Het is toch interessant om een vergelijking te maken hoe beide concoursen verlopen. Om 10.30 uur werd gelost en ongeveer 3 uur later werden de duiven verwacht.

De eerste oude van de 434 gezette duiven kwam met een snelheid van 1483 uur per minuut in Vijlen thuis. Hier was familie Lindelauf weer eens niet te kloppen. Ze hebben een aankomstfestival ervan gemaakt. Voor de overwinning van harte gefeliciteerd. Met woorden is dat wat nu volgt bijna niet te beschrijven. Toch wil ik het goed proberen. Ze hadden 13 duiven in concours en brachten 12 stuk op de lijst. Binnen 3 minuten hadden ze 9 duiven geconstateerd. Deze waren goed voor de volgende prijzen. We beginnen met 1, 2,3 voor het eerste. Snel volgen de prijzen 7, 8, 9, 11, 12 en 13. Dat zijn 3 geweldige groepen van 3 duiven tot aan de 13e prijs. Ze waren niet alleen in concours want in totaal namen 44 deelnemers aan dit concours deel. De hele concours duurde 10 minuten.

Toch komen nog andere liefhebbers in dit verslag voor. Aan het begin van de Rijksweg, dan zijn wij in Vaals waar de gebroeders Bulles ook echt goed bezig zijn. Ze beginnen hun lijst met plaats 4 net achter het geweld van ervoor, en laten nog 14, 15, 23, 24, 26 en 27 op hun naam schrijven. Van hun 15 gezette duiven brengen ze 10 stuk op de lijst.

Voor plaats 5 zijn we in Heerlen. Hier pakte Tim Penders zijn eerst getekende weer van voren. Met deze duif was hij dikwijls in het bovenste gedeelte van de lijst te zien. Tim is nog een beginneling in de duivensport doch heeft hij zich goed getoont op de uitslaglijst. Dat geeft hoop dat men op de goede weg is aangekomen.

Plaats 6 is ook nog te vergeven. Hiervoor is Harry Leenders op de plaats. Ook hij bracht zijn eerst getekende duif in de top tien. Hij had maar 3 duiven in concours en direct een kop-duif.

Met een liefhebber uit Kerkrade moet ik dit verslag beëindigen. Lei Dautzenberg pakt plaats 10. Iedereen kan echt blij zijn de top tien nog gehaald te hebben bij dit wat ik al geschreven heb.

De jonge duiven staan al te wachten op hun verslag. We kijken hoe dat concours verlopen is.

Tot dan.

Manfred