Vlucht na vlucht gaat de afstand verder omhoog. Dat maakt zich bij de vliegtijd bemerkbaar. Met de derde vlucht krijgen we al meer als drie uur voor de eerste duif. Om tien uur was de lossing, en om 13:04:23 werd de winnende duif in het elektronische registratie systeem geregistreerd.

Met een snelheid van 1351.393 meter per minuut was in het in Landgraaf bij John Zinken raak. John, van harte gefeliciteerd. Op de vorige vlucht heeft hij al in de top tien geloerd naar een verbetering. Nu was het echt geweldig met deze actie. Niet slechts één duif was genoeg bij hem. Vijftien van de zevenentwintig ingekorfde duiven waren over de uitslaglijst verdeeld. Achteraf stelde zich vast dat deze duif de snelste van het hele konvooi was. Daar komt vreugde door bij een liefhebber die dit gepresteerd heeft. Hij denkt al aan de volgende vlucht met een goede uitgang. Maar zo ver is het nog niet. In onze sport is dat nog geen garantie voor een goede prestatie op de volgende vlucht.

Van Ubach over Worms maken bij een grote sprong van 18 kilometer naar Epen. Hier spreekt familie Keijenberg, met vader en zoon, een woordje mee met verdeling van de prijzen in de top tien. Voor hun was het plaats 2 geworden. Seconde staan er weer tussen de eerste twee duiven. Dat gaat met de volgende duif weer zo voort. Ik moet even zeggen, binnen het kwartier waren alle 571 prijzen vergeven. Dat is vrij snel gebeurd bij dit hoge aantal prijzen.

Van Epen gaan we terug en landen in Kerkrade. Voor het eerst blijven we in deze contreien. Daar doet Leon Overeem het echt op zijn best. Hij begint met de derde plaats van het podium. Veertien duiven had hij in concours, en hij wist tien duiven op de lijst te zetten. Dat is een prijsverhouding van iets meer dan 70%. Op deze vlucht wordt deze uitslag nog geëvenaard, en zelfs nog van iemand verbroken.

Van Kerkrade een sprong naar Heerlen. Hier klopt Wim Breemen aan de deur van de top tien, met een vierde plaats. Met hem moet altijd gerekend worden als vroege prijzen worden vergeven. Echt slim is het bij dit soort vluchten .

Wij gaan verder en landen nog steeds in Heerlen, bij familie Everts. Hier doen vader en zoon het voor mij geweldig met hun duivinnen. Zij hadden 14 duiven mee, vier stuk pakte een geweldige serie van 5, 6, 18 en 19. Daarnaast zetten ze tien duiven in totaal op de uitslaglijst. Dit koppel evenaart precies de prijsverhouding van Leon Overeem. Dat spreekt voor hun klasse-duivinnen.

Voor plaats zeven is het een steenworp afstand tot J.D.M.J. Misère. Vier voorletters bij zijn naam is echt veel, maar met dit getal geeft hij zich op deze vlucht niet tevreden. Hij had zeven duiven in concours, en scoorde een mooi koppel met 7 en 27. Zeven duiven mee, en zes in de prijzen; dat komt niet zo vaak voor! Dat is een prijsverhouding van iets meer dan 85%. Kan het nog beter? Deze drie hokken uit Heerlen zijn in drie verschillende verenigingen thuis.

Nu weer een sprong naar Kerkrade. Henk Vluggen laat de zon echt over zijn hok schijnen. De plaatsen 8 en 10 geven hem echt een geweldige prestatie. De prijzen 40, 41, en 42 worden verder door hem bezet. Bij een totaal aantal van 2284 duiven zijn dat nog echt hele vroege duiven die zeker benoemenswaardig zijn. Van de 27 gezette duiven laat hij er 17 op zijn naam zetten op de lijst.

Er is slechts nog 1 plaats vrij binnen de top tien. Voor deze moeten wij naar Vijlen. Wederom laat familie Lindelauf zich geweldig op de lijst zien. Met plaats negen sluit hij de top tien af. Hun serie prijzen in de top van het klassement van 9, 16, 17, 23, 32, en 33 wordt met grote letters geschreven. Verder blijven ze scoren met 23 prijzen van de 37 ingezette duiven.

Hiermee ga ik sluiten met dit verslag en kom vrij snel weer terug voor de volgende vlucht. Tot dan!

Manfred