Langzaam gaat het seizoen 2019 ten einde. Dit is de voorlaatste vlucht in de natour. Er zijn nog tamelijk wat duiven samengekomen. Er werden nog 1411 duiven ingemand door 65 deelnemers. Dat is nog een mooi concours. Om 09.00 uur was de lossing en 11.52 was de winnende duif thuis.

Hiervoor moeten wij naar Kerkrade. Bij Leo Overeem was de bliksem in het duivenhok geslagen. Eerst van harte gefeliciteerd met deze overwinning. Leon sloeg deze vlucht behoorlijk op de trom.   Hij pakte niet alleen de overwinning, nee het was gelijk een dubbele overwinning. Daarmee ging het bij hem nog echt verder met de classeringen. Zijn lijst hoort zich toch goed aan met 1,2, 8, 12 en 14. Met 22 duiven mee noemenswaardig en met 17 prijzen van dit aantal gaat het wonderbaarlijk verder. De motivatie van de duiven was voor deze vlucht optimaal en dan kan zo iets gebeuren. Een ding moet ik daarbij nog zeggen, dat de duiven klasse moeten hebben voor zo een prestatie.

Nu naar Heerlen voor plaats 3 en meer. Wij zijn bij G. Everts en zn. Ze doen het altijd rustig en blijven met de voeten stevig op de grond. Ze doen ook nu wat ze goed kunnen, en dat is vaak hun naam op de lijst zetten. Met 3, 9 en 10 starten ze geweldig op deze uitslaglijst. Hiermee zijn weer 3 prijzen op een slag vergeven van de top tien. In totaliteit zetten ze hun naam 25 keer op de lijst van de 48 gezette duiven. Dat kan zich echt laten zien.

Nu gaan wij weer terug naar een deel van Kerkrade en dan zijn we in Eygelshoven. Ph. Baadjou spreekt weer een groot woordje mee bij het vergeven van de prijzen. Hoe kan het ook anders, met 4, 6, 7 en 13 gaat hij starten. Verder scoort hij 37 prijzen van de 61 duiven. Hij blijft altijd in de goede cijfers zijn duiven in de module zetten. Wie niet met hem rekent die kent hem beslist niet.

Ik heb nu 3 hokken gehad en met hok 4 is het verslag al weer geschreven. We gaan wat verder zuidelijker en komen in Nijswiller weer eens bij familie Hendriks. Met plaats 5 moet hij zich in de top tien tevreden geven. De andere cijfers zijn al vergeven. Toch pakken ze nog 4 duiven in de top 20 met 15, 16, 17 en 18. Dit is aan hun gemeten toch nog goed. Ook hier vallen de prijzen als rijpe appelen van de boom. Van 24 zijn het er 19. Bijna niet te toppen.

Toch wil ik nog iemand aan dit verslag toevoegen. Ik doe dat niet vaak, maar als ik het doe moet daar wat prachtigs tegenover gezet zijn. In Wittem bij Harry Vanwersch ben ik gestrand. Hij doet wat niet vaak gebeurd. Van de 24 gezette duiven komen bij hem 23 op de uitslaglijst. Voor mij echt een vermelding waard. Hiermee wil ik sluiten en naar de laatste vlucht gaan die er nog gebleven is.

Tot dan.

Manfred