Als eerste officiële vlucht van het seizoen 2020 starten we met deze vitessevlucht die gezien het aangepaste programma niet meetelt voor de kampioenschappen. Het inzetten van de duiven is door Corona sterk veranderd. Wel moet ik zeggen dat het huidige inzetschema conform het protocol niet slecht werkt. De tijd zal het ons nog bewijzen. Het moet Corona van de mensen afhouden.

96 deelnemers zijn bij elkaar gekomen om 2224 duiven naar deze lossingsplaats te sturen.                                           De volgende morgen om 08.00 uur kwam het sein voor de lossing. Precies 2 en een half uur later werd de winnende duif geklokt. Hiervoor moeten wij naar Lemiers.

Als men deze plaats hoort zijn wij bij de gebroeders Lumey. De winnende duif maakt  een snelheid van 1570,124 meter per minuut en dat is omgerekend 95 km per uur. Van harte gefeliciteerd met de eerste overwinning 2020. Ze hebben zich goed in het zonnetje gezet. Hun serie van 3 met 1, 4 en 28 is een vermelding waard, met 13 prijzen van de 29 gezette duiven liggen ze qua percentage ook niet slecht.

Nu verder de Rijksweg af en wij zijn in Wittem waar Harry Vanwersch weer goede zaken doet. Hij laat het niet alleen bij plaats 2 want snel volgen nog de plaatsen 14, 22 en 25. Dat geeft al vroeg in het seizoen hoop voor de toekomst. Hij had 65 duiven mee waarvan 26 duiven zich in de prijzen hebben genesteld.

De nummer 3 van het podium vinden we in Heerlen. Tim Penders kom goed uit de bus. Met 17 duiven mee wist hij gelijk 3 stuks in de top van het klassement te plaatsen. Dit zijn de prijzen 3, 11 en 21. Met een totaal van 8 prijzen is zijn percentage zeker niet slecht. Verder zo en het seizoen is goed geslaagd.

Nu wat verder naar het Noorden en wij zijn in Eygelshoven. Philip Baadjou, wie kent hem niet, geeft weer zijn visitekaartje af. Dat is wat wij van hem gewend zijn. 5, 15, 24 is zijn startsignaal. Het kan voor hem beter maar het laatste woord is nog niet gesproken. Van zijn 82 ingezette duiven kwamen er 40 in de prijzen. Een geweldige start.

Nu moeten wij nog iets hoger en wij zijn in Waubach. Hier geeft de combinatie Albers & Zn. allen van deze plaats het nakijken.  Dat geeft een goed gevoel met wat hoop voor de komende vluchten.

In Kerkrade doet de combinatie Vluggen het geweldig. Ze zetten gelijk 3 duiven in de top tien met 7, 8 en 9. Ik denk dat men niet beter starten kan. Hier is geen massa duiven gezet . Ze hadden 11 duiven in concours en deze start. Wat is nog beter. De hoop vasthouden en zo verder gaan. Makkelijk zal het niet worden.

Het laatste hok van deze Top 10  dat wij bezoeken ligt in Schandelen. Jan Misere heeft dit klaargespeeld met plaats 10. Zoals ik hem ken de laatste jaren is zijn gezondheid aangetast en zo kwam hij met 6 duiven naar het inzetlokaal. Ook deze mensen kunnen een duif in de bovenste rij plaatsen. Wacht we op herhaling. Mogelijk kan alles in onze sport. Het is nog vroeg en andere kunnen nog geweldige visitekaartjes afgeven. Laten we ons verrassen.

Tot de volgende vlucht met weer een reportage die een paar liefhebbers in het zonnetje zet.

Manfred