Dit is deze van zondag twaalf Juni 2022. Chalons telt nog voor het vitessekampioenschap. Vroeger werden de vitessevluchten achter elkaar gespeeld, nu trekt dit kampioenschap zich tot het begin juli. Voor de oudere deelnemers is dit moeilijk. Ze zijn dit niet zo gewend. Slecht is dit niet voor spelers die graag korte vluchten willen spelen. De liefhebbers blijven hierdoor spel houden, en dat is wat ze ook willen. Het aantal duiven is toch gedaald naar 1084. Dit brengt toch nog 361 prijzen op de lijst. Het aantal deelnemers ligt nog bij 90. Dit is nog driekwart van de deelnemers aan het begin. 250 kilometer en een concoursverloop van 20 minuten is een vrij normaal resultaat. Om 7:30 waren de duiven los.

Met een snelheid van 1388.737 m/min wordt in Voerendaal de winnende duif geconstateerd. Omgerekend is dit 83 km/h. Echt niet slecht wat deze liefhebber ons tot nu toe heeft laten zien. Ik heb het over duivenpiet Harry Leenders. Hartelijk gefeliciteerd met dit resultaat. Hij is mijn pen al vaker opgevallen terwijl ik zijn naam op papier zette. Nu draait hij weer een serie van 3, met 1, 17, en 20, in de top van het klassement. In totaal heeft hij elf duiven naar het duivenlokaal gebracht, waarvan er negen de lijst met zijn naam hebben versierd. Dit is goed voor een prijspercentage van 82%. Daar zijn de duiven in vorm.

We verlaten Voerendaal niet, want prijs twee wordt ook hier geklokt, door Leo Pluijmen. Hij heeft ons al verschillende keren met zijn goede prestaties verrast. Zijn duiven volgen vlucht na vlucht goed achter elkaar op de lijst. Nu waren het weer 7 stuks van de 13 ingezette. Leo ga zo door en aan het einde wordt afgerekend. Ik denk dat hij echt goed erbij zit.

Voor de bronzen speld moeten we naar Heerlen, stadsdeel Beersdaal. Hier is Martin Kollee met zijn flitsers weer van de partij. Men kan al zeggen dat met hem altijd gerekend kan worden. Nu is het plaats drie met nog vijftien prijzen van de 20 ingezette duiven. Dat geeft 75% prijzen op de uitslaglijst. Ik denk dat ik deze naam nog wel enkele keren ga moeten gebruiken in een verslag. Als ik dit schrijf dan is zijn duivenspel echt geslaagd en kan hij echt tevreden zijn.

Van Heerlen naar Kerkrade en we zijn hier bij Leon Dautzenberg. Plaats vier is voor hem weggelegd. Af en toe een vermelding bij de eersten en dan komt vreugde bij een liefhebber op.

Voor de volgende liefhebben blijven we hier en zijn we bij philip Baadjou. Hij heeft weer een paar dozijn aan duiven mee, namelijk 59 stuks, en zijn getal aan prijzen is met 37 vrij hoog. Hij zet een rij  prijzen op de lijst waar men u tegen kan zeggen. Wij starten met een trein aan prijzen, namelijk een trio in de top tien met 5, 7, en 9. Daar laat hij het niet bij. De plaatsen 18, 19, 24, 26, 28, 29, en 30  komen nog in de prijzen met 1 op de 100. Dat geeft een liefhebber grote voldoening voor zijn werk van de hele week. Dat heet simpel; ik krijg het goed voor elkaar met mijn lievelingen.

Voor plaats zes komen wij in Landgraaf, stadsdeel Waubach. Hier is John Zinken thuis. Achter zijn huis staat een grote bouwkraan. Hij is echt niet te missen! John doet het verder echt geweldig! Het kan bijna niet beter. Met twaalf prijzen van de veertien ingemande duiven doet hij het uitmuntend. Bij hem is van het begin af aan de rij erin met het klokken van de duiven. Zijn eerste getekende doet het vlucht na vlucht geweldig. Dat brengt veel punten op de lijst.

We zijn nog niet klaar en vertrekken naar Heerlen. Tim Penders pakt hier een fraaie 8e plek. De start bij hem was niet zo best. Vlucht na vucht kwam echter verbetering in zijn spel, en nu zijn het al vier prijzen van de zeven gezette duiven. Wij kijken met hem uit naar dat wat nog komt. Ik denk dat hij nog een woordje wil meespreken. Alles kan in onze sport. De tijd loopt altijd verder door vanaf de winnende duif.

We zijn nu drieënhalve minuut verder en Epen is aan de beurt. Hier komt familie Keijenberg met plaats 10 goed terug. Ze zijn dit seizoen op een nieuw hok begonnen en dat geeft verandering in het spel. Op het einde komt het toch nog goed!

Met hen gaan we verder naar de volgende vlucht komende week.

Tot dan!

Manfred.