Volgens het vliegprogramma stond oorspronkelijk de vlucht Cahors op het programma echter op de dag van inkorven kwam plotseling de naam Bressols naar voren welke plaats iets verder ligt dan Cahors. Voor onze fondmannen is het gemiddeld 840 km. In concours waren 421 duiven, dat is vrij veel. 42 deelnemers hadden dit aantal bij elkaar gebracht. Op een  morgenlossing worden altijd meer duiven gezet. Ook konden er jarige duiven gezet worden, dat brengt automatisch meer duiven. Een liefhebber had 3 duiven gezet en een ander bracht er 38 naar het inzetlokaal. Bij 42 deelnemers komen wij op een gemiddelde van precies 10 duiven per liefhebber. Dat is vrij hoog voor een fondvlucht. De duiven werden om 7 uur gelost. Na 12 uur en 9 minuten was de eerste duif thuis.

Hiervoor moeten wij weer eens naar Nijswiller, want de overwinning gaat naar de combinatie Frans Prumpeler & Zn. Mensen, hartelijk gefeliciteerd met deze victorie! De snelheid van de winnende duif was 1139.831 meter per minuut. Omgerekend is dat 68 km per uur. De snelheid van de laatste prijswinnende duif was nog maar 0709.550 meter per minuut en omgerekend 42 km per uur. Wij zijn nog steeds bij de familie Prumpeler, want na iets meer dan 1 minuut klokken zij hun tweede duif. Dat was hun eerst getekende en daarmee de beoogde favoriet voor de zege. Met 1, 2 en 11 zullen zij hartstikke tevreden zijn. Aan deze zege zullen zij nog heel lang met plezier terugdenken. Het is jullie van harte gegund. De ziekte van vader Prumpeler vraagt toch veel om nog zo met de duiven te presteren. Deze zege kwam hier goed terecht.

Vervolgens naar Simpelveld waar Wiel en Philip Kicken aan de lopende band duiven klokken zoals vroeger bij Rudi Carell. Zij leggen beslag op podiumplaats 3 en ook draaien zij een fabuleuze serie van 4 duiven met de plaatsen 3, 13, 18 en 21. Hiermee zou iedereen tevreden zijn. Het concours stond echter nog lang en daardoor scoren zij 16 prijzen van de 27 gezette duiven. Formidabel!

Wij blijven in de gemeente en gaan naar Bocholtz. Hier speelt Jos Hoppener zich weer eens in de kijker met plek 4. Persoonlijk denk ik, dat hij hiermee echt tevreden zal zijn. De laatste vlucht moet nog komen, misschien zien wij hem dan terug.

Nu weer terug naar Simpelveld waar Frans Strijthagen zijn naam alle eer aandoet. Ook hij begint met een dubbelslag. De plaatsen 5 en 6 zijn voor het eerst zijn deel. Maar daar blijft het niet bij, want met 8 duiven mee, weet hij er 5 op de uitslaglijst te plaatsen. Wie dat kan moet echt in het bezit zijn van goeie duiven.

Ik ben weer eens klaar en wacht op de volgende vlucht.

Tot dan.

Manfred