Bordeaux is alweer de 3e fondvlucht van de 5. Snel gaat ook hier het seizoen ten einde. Voor deze vlucht waren er in ons spel 292 duiven ingemand welke door 31 liefhebbers bij elkaar werden gebracht waarvan een derde de plank heeft gemist. Toch wens ik ook hen veel succes op de nog komende vluchten. Nu moeten wij met die starten die goed hebben gespeeld.

Voor de winnaar moeten wij naar Palemig. Daar zitten goede fondduiven. Één van deze uit het hok van Math Poeth raakte om 5:16 uur, nog bijna in de nacht, de plank van het hok. Allereerst hartelijk gefeliciteerd voor deze prachtige prestatie van deze duif. Deze duif bereikte een snelheid van 1594,699 meter per minuut. Dat is omgerekend bijna 86km/h. Om deze snelheid te halen moet deze duif de gunst van de donkerheid gebruikt hebben om door te kunnen vliegen. ’s Nachts staat de tijd stil, en daarmee gaat de snelheid omhoog.  Deze duif iets meer dan twee uur vooruit. Math heeft op deze vlucht verder goed toegeslagen. Hij heeft 37 duiven in concours waarvan er 16  in de prijzen vielen. Zijn lijstje van 1, 6, 7, 15 en 18 bij de eerste 20 spreekt duidelijke taal.

Voor plaats 2 moeten wij naar Ubachsberg. Hier was Renee Muijtjens weer bij de besten. Zijn eerste duif behield ook nog wat voorsprong op de tijd van de volgende. Renee is met 13 duiven van start gegaan. 6 van deze wisten zich op de lijst te plaatsen, dat is bijna 50%!

Voor de derde prijs moeten wij weer wat zuidelijker gaan en we zijn nu in Bocholtz. Hier was J. Hoppener niet te stoppen. Zijn eerste duif op plaats 3 had ook nog eens anderhalf uur voorsprong op de volgende. Hij klokte een formidabel duo van 3 en 5. Als men dit in de klok heeft kan de vlucht niet meer stuk. Ik denk dat we hem niet zo snel kwijt zijn bij dat wat nog op ons af gaat komen. De tijd zal het leren.

Nu nog wat zuidelijker en we zijn in Vijlen. Hier was de familie Delnoy weer present. Ik denk dat zij geweldige duiven voor dit soort vluchten op hun hok hebben. Goede duiven in goede conditie missen bijna nooit de plank van het hok, egaal wat voor omstandigheden de duiven tegen komen op de vlucht. Bij de les blijven en op hetzelfde pad verder gaan!

Een laatste melker valt mij toch in het oog. Op de eerste vlucht pakt hij 3 duiven van de 3 in de prijzen en nu flikt hij dat bijna weer. Het zijn nu drie van de vier! Een geweldig hok aan sterke duiven heeft onze A. Heuts uit Palemig. Hij woont tegenover de winnaar van deze vlucht in de straat. Dat moest ik toch nog even kwijt. Dat mag ook eens.

Daarmee komt dan ook deze reportage tot zijn einde. Tot de volgende keer!

Manfred