Met Bordeaux  is de tweede vlucht middaglossing alweer verleden tijd. De duiven werden gelost op zaterdag 22 juni om 13.00 uur. 36 liefhebbers hadden 219 duiven ingekorfd binnen ons samenspel. Dat zijn gemiddeld 6 duiven per liefhebber. 5 van deze 36 liefhebbers hadden tussen de 10 en 14 duiven mee. De overigen lagen tussen de 2 en 9. Dat is een normaal patroon. Veel liefhebbers waren vroeg in afwachting van de aankomst van de duiven, die gemiddeld 825 km moesten afleggen. Men kan nooit weten wat er bij de duiven in het hoofd speelt.

De eerste duif arriveerde om 8.44 uur bij Rene Muijtjens in Ubachsberg. Het is altijd weer leuk als men de duif in het inzetlokaal meldt en men vervolgens hoort, dat dit de eerste melding is.  Allereerst van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie! Dan breekt er een spannende tijd aan, want ’n hok dat iets verder ligt en niet heel veel later een duif klokt, kan zo maar met de overwinning aan de haal gaan. Maar dat was nu niet het geval, want de duif van Rene was ’n half uur los. Rene was trouwens niet te stuiten, want met 9 duiven in concours, wist hij er 6 in de prijzen te spelen. Dat is echt geweldig en vraagt naar meer, op hetgeen nog komen gaat.

Hok nummer 2 staat in Palemig op naam van Jo Heuts. Jo is niet beroerd om duiven te zetten, want deze vlucht heeft hij er 14 mee. Zijn eerste duif arriveerde ’n half uur na de winnende duif en 3 kwartier later kwam zijn tweede duif en die was goed voor plaats 4. Weer ’n half uur later landde zijn derde duif en die was goed voor plaats 7. Een prachtige serie van 3 duiven deze keer in Palemig!

Tussen de 2 duiven van Jo kwam in Simpelveld een duif thuis. De familie Bleijlevens tekende hiervoor. Met deze prestatie maakten zij het podium compleet. De familie is echt betrokken bij het duivenspel. Nooit komt Frans alleen de duiven zetten of de klok naar het lokaal brengen, want iedere keer is de wederhelft erbij. Dat heeft met goed draaien niets te maken, want dit is standaard.

Vanuit Simpelveld gaan we ’n stukje verder naar Vijlen. Deze plaats ontbreekt bijna nooit in mijn verslagen.  Deze keer is de Combinatie A. & P. Delnoy present. Ze hadden al een stunt uitgehaald vanaf St. Vincent en nu is het weer raak. Voor deze vlucht moesten andere duiven gezet worden. Dat is in de fond altijd een feit. Nu hadden zij 7 duiven mee, waarvan er 4 in de prijzen vlogen. Hiermee kan men zich echt laten zien.

Ik vraag mij nu al af wat er op vlucht nummer 3 gaat gebeuren! Gewoon wachten op de zaken die nog komen gaan. Ik moet helaas afsluiten, want de volgende vluchten staan op mij te wachten. Ik moet dan de volgende winnaars weer in het zonnetje zetten. Die hebben het dan verdiend om hier te staan. Ik wens allen veel succes met de duiven!

Tot dan.

Manfred