Wij schrijven vandaag 08/08/2020 en de duiven komen in plaats van vanuit Dax zo’n 200 km dichter bij, uit Bergerac. Dit was een goede beslissing voor deze warme dag. Het feit dat de concourstijd van deze vlucht bij 8 uur ligt zegt genoeg. Er waren 149 duiven ingemand door 26 deelnemers.

Om 11:07 was de winnende duif in de module. Dit gebeurde in Ubachsberg bij Renee Muijtjens. Hartelijk gefeliciteerd met deze duif. Bij het melden was deze duif nog op plaats 1 op de afdeling. Toch kwam hier in heel Limburg nog een duif voor, maar ook met plaats twee kan men leven. Sectoriaal was de winnende duif van Renee nog op plaats 7. Zijn tweede duif kwam in ons samenspel overigens op plaats 3 en de derde op plaats 10. Van zijn 9 duiven kwamen er vijf op de lijst. Met zo een uitslag blijft Renee even rustig met zijn medespelers aan de theek zitten. Hij is geen opschepper over zijn duiven na zo een succes . ik denk dat wij hem zo kennen.

De duif van Renee had een half uur voorsprong op nummer 2. Deze tweede duif kwam uit het hok van Kerstin Frohn met 2 en 13 zit zij vast in het zadel aan de top. Met 8 duiven mee pakt ze gelijk vier duiven in de prijzen. Zo een uitslag geeft toch opwinding voor wat nog komen gaat.

Wij moeten voor de volgende twee prijzen weer naar Palemig, in Heerlen. Math Poeth gaat een goede strijd met de ouderen aan. Zijn trio van 4, 12, en 16 doet hem echt goed. Kijken of hij nog een verrassing in petto heeft voor de laatste vlucht over 8 dagen. Zijn duiven moeten het laatste eindje doen.

Tegenover Math aan de andere kant van de straat zit Alex Heuts, een hok met heel weinig duiven maar veel grote daden. Zo ook op deze vlucht. Hij was weer met 4 duiven naar het inzetlokaal gegaan. Van deze vier duiven plaatsten er drie op de lijst met plaats 5, 7, en 15. Hiermee heeft hij de concurrentie eens flink laten schrikken. Hij had op 3 fondvluchten met in totaal 3, 3 en 4 per vlucht 10 duiven mee. Zijn marge aan prijzen was 9. Daar zijn woorden aan te pas gekomen maar de daden volgden toch zeker ook wel.

Genoeg van de mooie woorden. de laatste vlucht staat nog op en we kijken wat er dan gebeurd.

Tot dan. Manfred.