Begin augustus zijn de laatste vluchten met de ouden. Eerst zijn de fondspelers aan de beurt. Hun aantal duiven is nog hoog met 212 stuk. Men moet even nadenken het is een middaglossing. Daarbij is het duivental altijd wat minder als bij morgenlossingen. Van 26 deelnemers hebben enkele de laatste reserveduiven gezet om nog goed uit de bus te komen. Om 13.30 uur op vrijdag was de lossing en zaterdagmorgen om 8.39 uur was de winnende duif thuis. Een speler was voor deze vlucht goed op dreef met zijn favorieten. Daarvoor moeten wij naar Bocholtz.

Jos Hoppener had 30 duiven mee en hij scoorde zijn eerst getekende duif voor de overwinning. Geweldig gedaan Jos. Voor de vlucht goed uitgekeken. Dat was geen toeval. Nog van harte gefeliciteerd met dit resultaat. Zijn winnende duif had iets meer dan 1 uur voorsprong op nummertje 2. Met een snelheid van 1123 m/min was ze thuis gekomen. Dat zijn 67,4 kilometer per uur. Als duiven deze snelheid moeten vliegen zijn de goede kanjers altijd van voren. Jos was ook nog goed voor plaats 4. In totaal waren 10 duiven met zijn naam op de lijst. Een vlucht om niet zo snel te vergeten.

Van Bocholtz naar Kerkrade. Frans Rumpen was goed  voor plaats 2. Dit seizoen was hij vaker echt vroeg op de lijst. Zijn serie van 3 is best om aan te zien met 2, 13 en 15. Dat kan men meenemen tot het volgend seizoen. Een goede prestatie kan nu lang aanhouden en geeft wat extra’s voor de toekomst. Wij zullen op hem letten maar wij moeten nog veel geduld hebben.

Jo Heuts uit Palemig blijft scoren op de vluchten. Hij liet zijn eerst getekende duif op plaats 3 op de lijst zetten. Met plaats 3 en 9 sluit hij een geweldig seizoen af wat zijn duiven betreft. Altijd op de achtergrond maar met de duiven altijd op de eerste rij. Dat maakt een goede speler uit. Men kan ook zeggen, geen woorden maar daden is zijn geheim.

Nu nog snel naar Vijlen. Familie Delnoy blijft verder goed op dreef. Nu was het 5 en 14, maar daar voegen ze nog wat aan toe. Van de 7 duiven spelen ze even 5 stuk in de prijzen. Dat is weer een prijspercentage van 70 procent. Dat doen ze bijna vlucht na vlucht alsof het zo hoort. Vanzelf komt niets, er moet goed gewerkt worden. Ook hier doen de woorden het niet maar de daden zijn belangrijk. Verder zo.

Tot dan,

Manfred