Bergerac kwam natuurlijk zoals ieder jaar weer terug als lossingsplaats op het reisprogramma. In al die tijd is deze vlucht bijna nooit correct afgelopen. Dit keer is de concourstijd zo’n tweeënhalf uur, wat acceptabel is. In totaal zijn 401 duiven van 42 deelnemers bij elkaar gekomen voor dit concours. Het aantal deelnemers dat niet genoemd wordt in de uitslaglijst ligt op een derde, net zoals bij de eerste fondvlucht.

Voor de eerste plaats beginnen we met de familie Bleijlelevens uit Simpelveld. Ten eerste hartelijk gefeliciteerd met de overwinning! Ik heb ook bewust familie geschreven; vader moeder en zoon zijn allen aanwezig in het inzetlokaal tegenwoordig. Zo’n grote opkomst bij het inzetten en lichten van de klokken zien we tegenwoordig niet meer zo vaak. Hun eerstgetekende duif heeft een geweldige prestatie neergezet voor zijn liefhebbers, vandaar dat deze duif dan ook al 7 jaar op de vluchten thuis is. Verder haalt de familie Bleijlevens nog de twaalfde plek bij de eersten.

Ondanks dat de duif op de tweede plaats twee minuten eerder werd geconstateerd krijgt Kerstin Frohn op basis van de afstand toch de tweede plaats op de uitslaglijst. Dit is een vrij normale beslissing, aangezien de snelheid telt, niet de geklokte tijd. Op dit soort vluchten van 800km is Kerstin altijd goed voor een verrassing.

Zoals bij de eerste vlucht nestelt ook de familie Delnoy zich weer op het podium. Men kan bijna altijd op deze mensen van Vijlen bouwen. Ook nu hebben ze met plaats 3 en 9 twee absolute kopduiven. We zullen ze blijven volgen, en ik denk dat ze ons niet teleur zullen stellen wat prijsduiven betreft. Er zal echter hard gewerkt moeten worden om dat te bereiken! Vader Antoon heeft de tachtig bereikt en zoon Patrick gaat dag voor dag zijn werk meer uitoefenen. Samen zijn ze echter een ijzersterk team en dat geeft kracht.

Voor de vierde plek gaan we snel terug naar Simpelveld, naar Frans Strijthagen, en wat hij ons heeft voorgeschoteld. Eerst moet ik schrijven dat ook Frans altijd in begeleiding van zijn echtgenote met familie Bleijlevens aan de tafel zit. Deze keer heeft Frans de vogel echt afgeschoten. Ik begin met de vierde plaats, maar als snel volgen ook 5, 6, 10, 16 en 24. Zelfs daar zijn we echter nog niet klaar. Met 10 duiven in het concours behaald Frans 9 prijsduiven, net geen Full House.

Dat was het weer. Tot de volgende vlucht van het weekend!

Manfred.