Voor vele liefhebbers wordt het steeds moeilijker om nog duiven naar het inzetlokaal te brengen. Dat heeft verschillende redenen. Nu waren het nog 37 melkers die voor 504 duiven hebben ingetekend. Om 09.00 uur was de lossing. Als om deze tijd op deze afstand gelost wordt, is het weer niet op zijn best, maar dat is al op vele vluchten zo geweest. De prijzen gaan altijd uit maar na de laatste duif zijn nog 75 procent van de duiven niet thuis. De concourstijd was bijna anderhalf uur. Dat is vrij hoog.

Met 81 km per uur kwam de winnende duif in Nijswiller aan. Hier was Jo en Florian Hendriks op deze vlucht echt oppermachtig. Eerst van harte gefeliciteerd met deze prachtvolle overwinning, doch daarmee was het nog niet gedaan. Ze klokten hun eerste 5 duiven op een tijd van 9 minuten. Dat waren ook de eerste 5 op de lijst. Iets later wordt het dan officieel. Deze 5 waren de 5 snelsten ook op de nationale lijst. Dat was een prestatie die is zo snel niet meer te toppen. 1, 2, 3, 4 en 5 op nationaal niveau. Ze hadden in totaal 16 duiven mee en 12 van hun stonden op de uitslaglijst. Dat vraagt naar meer voor dat wat nog komt. Dat is nog een extra applaus waard van alle liefhebbers van Sector I die aan deze vlucht hebben deelgenomen.

Van Nijswiller zijn wij zo in Bocholtz waar de  combinatie Wiertz-Pelzer succesvol was. Ze brachten met 6 en 16 ook gelijk 2 duiven in een koppositie. Ik denk dat deze ondanks de overmacht toch echt blij waren met hun resultaat. Ze lieten het hier niet bij en maakten totaal 5 prijzen van de 11 gezette duiven. Dat kan zich echt laten zien op zo een vlucht.

Wij verlaten Bocholtz maar komen nog eens terug en zijn nu in Heyenrath. Hier doet Kees Roelofsten weer eens goede daden. Hij pakt een trio aan kop. Met 7, 9 en 17 hebben zijn duiven het geweldig gedaan. Dat komt op zo een vlucht niet vanzelf. Het moet goed gewerkt worden aan de duiven. Ohne Fleis kein Preis, zeggen de buurmensen. Dat was al altijd zo en telt vandaag ook nog.

Nu snel terug naar Bocholtz. Piet Janssen doet weer een melding in de top tien met plaats 8. Hij heeft maar een klein zolderhok maar de daden van dit hok zijn groot. Hij had 5 duiven gezet en daarvan hebben 3 stuk de lijst gehaald. Dat geeft hoop. Hoop doet leven dat is wat een liefhebber graag heeft.

Voor plaats 10 weer terug naar het begin. Wij zijn weer in Nijswiller. Lei Olischlager geeft ook zijn naam de eer. 8 keer staat hij op de lijst van de 18 gezette duiven. Dat is wat iedere liefhebber graag wil en dat is vaak en goed op de lijst staan. De wens van iedereen.

Tot over een week en wij zijn weer bij elkaar met de top tien.

Manfred