Argenton is een Sectorvlucht 1-B met verschillende extra prijzen. Om 7:15 waren de duiven los. Nu beginnen de liefhebbers met bellen of mailen onder elkaar wanneer de eerste duiven de thuishaven bereiken. Het wordt nu voor de eerste keer met plusminus 75km/h rekening gehouden, het kan echter nog wat meer zijn denkt de ander. Zo worden de duiven even voor 15:00 verwacht. Zo’n 44 deelnemers hadden 501 duiven bij elkaar gebracht in verschillende inzetlokalen. Met een snelheid van 1231,248 m/min was de winnende duif bekend. Dat is omgerekend 73km/h.

Hiervoor moeten we naar Benzenrade, gemeente Heerlen. Hier is Tim Penders thuis. Tim, hartelijk gefeliciteerd met deze overwinning is. Nu wordt nog getipt of het ook een overwinning met Oost-Brabant, sector 1-B is. Achteraf bleek dat Tim goed gegokt had en de overwinning was later een feit. Dat stimuleert een liefhebber met zo’n prestatie voor lange tijd. Dit maakt men niet vaak mee in de hele duivenseizoenen. Snel is hier of daar een duif wat sneller. Hij had in totaal 13 duiven in concours en zes hiervan kwamen met een prijs op de lijst. En wat nog extra voor hem telt dat zijn favoriete duif, de eerste getekende, dit presteerde. Liefhebber en duif staan op deze vlucht op één lijn met het hele hok.

Nu is Vijlen aan de beurt. Hier moeten we ons iets langer ophouden. Jan Deliege heeft hier weer eens met zijn garde duiven hard toegeslagen. Het blijft bij hem niet alleen bij rang 2, rang 3, of zelfs rang 4. Na plaats 5 geeft hij anderen ook een kans om te scoren. Bijna om de twee minuten was het bij Jan raak met deze duiven. Maar iets later geeft hij nog een teken met zijn duiven. De plaatsen 13, 20, en 24 komen ook nog op zijn naam te staan. Men vraagt zich af of dit een concours met jonge duiven is. In totaal had hij 19 duiven ingemand, en 15 waren succesvol. Nadoen, lieve duivenpieten.

Nu naar Heerlen, richting Beersdal. Hier doet Martin Kollee het echt op zijn best. We zijn hem al vaker in de verslagen tegengekomen, zo ook nu weer. Hij begint met plaats 6, en laat nog met 29 en 35 twee mooie plaatsen volgen. Na het geweld van zijn voorgangers verbleekt dit iets, maar het is natuurlijk ook een prachtige prestatie waar hij zich mooi mee laat zien.

Nu weer terug naar Vijlen. Familie Lindelauf meldt zich ook in de spits van het klassement. Deze keer is het plaats 7. De top tien duiven zijn in een tijd van dertien minuten over de antennes gelopen. Het totale concours duurde een uur en tien minuten.

Wij verlaten Vijlen en Kerkrade staat te wachten. Hier zet Leo Dautzenberg een prachtig duo met 8 en 11 op de lijst. Ik denk dat hij hiermee echt tevreden is en hij de lijn wil aanhouden. Alles kan, maar de anderen willen ook aan de beurt komen.

We blijven in Kerkrade en Philip Baadjou uit Eygelshoven is aan de beurt. Men denkt dat na het geweld van te voren niet meer veel voor anderen over blijft. Toch laat Philip ons nog iets zien met 9, 14, 18, en 30. Dat kan zich echt laten zien.

In Nijswiller sluiten we deze vlucht af bij familie Hendriks. Voor een vermelding in dit verslag pakten ze plaats 10. De duiven zijn niet altijd vlucht na vlucht goed in conditie. Het kan ook eens iets minder. Volgende keer weer terugkomen en alles is vergeten.

Wij zullen het zien. Tot dan.

Manfred.