Het warme weer doet toch iets met ons duivenspel. De vlucht Lorris stond op het programma. Om überhaupt te kunnen spelen moesten wij korter lossen in Arcis-sur-Aube. Tussen deze plaatsen ligt 130km verschil, en we manden de vlucht in met een dag mand. De lossing moest zo vroeg als kon gebeuren en dus gebeurde dit al om 7 uur. Bij wind mee zijn de duiven vóór elf uur thuis, dat is de verwachting. In concours hadden 70 deelnemers 1177 duiven gezet. Dat kan zich laten zien voor dit samenspel. De gemiddelde afstand lag bij 290 kilometer.

Met een snelheid van 1505.674 m/min haalde de winnende duif haar thuishaven in Eygelshoven. Hier was niemand minder dan Philip Baadjou weer eens goed voor een overwinning. Hartelijk gefeliciteerd hiermee! Het is voor iedere deelnemer knokken voor een plek in de top tien met kleine tijdsverschillen. Dikwijls gaat het om seconden. Maar een goed trio is bijna plicht voor Philip. Hij heeft deze keer 1, 17, en 25 op de lijst gezet. Van de 49 gezette duiven waren 23 stuks goed voor een plek in de uitslag. Philip heeft altijd een groot aantal duiven in concours en ook altijd een mooi gedeelte daarvan in de prijzen!

Nu naar een andere grensplaats en we zijn in Vaals. Hier laten de duiven van J. Merx jr. de zon echt over zijn hok schijnen. Hij brengt gelijk twee duiven in de top tien met plek 2 en plek 8. Dat geeft echt hoop voor dat wat nog komen gaat! Of dat uit gaat komen ligt toch echt aan de liefhebber zelf! Als de verzorging optimaal is dan is de kans groot op een plek in de top tien.

Nu weer terug naar Kerkrade. Hier doet Leon Dautzenberg een stap in de goede richting. 3 duiven scoren van hem in de top met 3, 25 en 27. Daar had hij zich mooi in de schijnwerper gezet.  De concurrentie in ons samenspel is zwaar en iedereen wil wel zo’n score behalen. Bij 78 spelende hokken is het iedere week weer zwaar om in de top te komen. Wij wachten benieuwd af hoe het verder gaat.

Nu een sprong naar Heerlen. De familie Everts geeft hier weer met plaats 4 hun visitekaartje af. Ze hebben het al dikwijls klaargespeeld om hun duiven in de top van de uitslag te zetten. Nu blijft het bij een duif op het eerste blad van de lijst. Ze kunnen veel beter, en ik denk dat ze dat nog gaan laten zien.

Lemiers staat ons nu weer te wachten. Hier is hok Lumeij weer aan de beurt. De gebroeders nestelen zich hier weer in de top tien. Nu starten ze met plekken 5 en 20. Ze hebben de goede dreef opgepakt en 9 van hun 21 gezette duiven vallen in de prijzen. Ik laat mijn oog op hen vallen op de komende vluchten. We zullen goed naar hen kijken doch ze moeten het waar maken. Ik denk dat het hen niet zwaar valt.

Nu volgt al het derde hok in Kerkrade, met Henk Vluggen. Hij start met plaatsen 6, 18, en 28. Dat geeft ieder hok een opsteker, met zo een trio. Iedereen kan dit gebruiken, maar het is niet iedere vlucht zo. Laten we niet te ver vooruit kijken, de volgende vlucht is weer de belangrijkste in de rij van vluchten.

Nu naar Vijlen waar familie Lindelauf weer doet wat van hun verwacht wordt. Met 7, 9 en 30 houden ze hun naam weer hoog. Goed scoren, dat zijn ze hun naam schuldig, maar daar hebben ze duidelijk geen moeite mee.

Het laatst zijn we in Bocholtz. Hier is Piet Janssen weer eens aan de beurt. Met plaats tien doet hij het weer op zijn best. Wie een plaats in de top tien scoort heeft niet gelijk een bonus op de volgende vluchten. Eerst de duiven goed aan de start brengen en dan is een vermelding in dit verslag mogelijk. Zo zijn de regels en zo zal het ook altijd blijven.

Ik wens allen veel succes met de volgende vlucht.

Manfred.