Agen is een vlucht waar de afstand rond de 850 km ligt. Dat spoort vele fondspelers aan om nog een paar duiven meer te zetten. Totaal waren het 297 duiven welke werden samengebracht door 31 deelnemers. Daardoor steeg het aantal duiven per liefhebber naar 10 duiven. Het was echt geen duivenweer. De temperatuur was aan de hoge kant maar desondanks kwam de volgende dag om 10.56.51 uur de winnende duif thuis. Ik moet nog zeggen om 12 uur ’s middags waren de duiven een dag eerder gelost.

Voor de winnaar moeten we naar Eygelshoven. Niet wat je nu denkt is onze melker. Ik moet naar Pip Verhoeven. Pip hartelijk gefeliciteerd met deze overwinning. Ik hoorde dat Pip toch iets met de gezondheid sukkelt. Hij heeft van 2 personen hulp. Dat zijn Sybil Montulet en Pietje Geerlings. Ik vind het prachtig dat dit nog kan in deze tijd. Ik denk dat alle 3 met dit resultaat blij waren. Samen werken en dan samen feesten. Ik hoop dat het nog een tijd goed gaat met deze combinatie.

Nu verder naar Palemig. Ik denk dat hier geen onbekende in de duivensport thuis is. Jo Heuts pakt weer een prachtige vermelding. Nu is het plaats 2 met 20 duiven mee kwamen toch 7 stuk in de prijzen. Echt niet slecht. Men moet ook daaraan denken dat de duiven bij een fondspeler niet iedere week kunnen gezet worden maar om de 3 weken. Dan moet men toch vlucht na vlucht goede hebben die aan kop kunnen vliegen.

A. Frissen uit Simpelveld pakte met 3 en 9 gelik 2 bij de eersten. Dat geeft goede hoop voor de komende vluchten. Een opkikker doet iedereen goed.

Dat telt ook voor de komende melker uit Rimburg. Ik heb het over Jo Jongen. Op deze vlucht had hij 19 duiven mee en scoort 9 stuk in de prijzen. Hij had een prachtige serie met 4, 10, 11 en 16. Dat kan zich laten zien en vraagt naar meer. De bal goed hooghouden en rustig zo verder gaan. Succes laat zich niet dwingen.

Voor plaats 5 snel naar Ubachsberg. Rene Muijtjens moet men altijd in het vizier houden . Nu brengt hij weer met 5 en 13 gelijk 2 goed in positie. Dat kan hij echt goed.

Meer op de volgende vlucht van  Manfred .